(FOTO) Dani češke kulture: Na tradicionalnoj ‘češkoj povorci’ 300-tinjak sudionika

Bjelovar, 25.05.2019. - Tradicionalna češka povorka s više od 300 sudionika prošetala je u subotu centrom Bjelovara te završila na paviljonu u središnjem gradskom parku gdje je uslijedio bogat kulturno-umjetnički program, dok su na okolnim prigodno urešenim štandovima posjetitelji mogli uživati u češkim specijaliteta, rukotvorinama i starinama. foto HINA/ Igor KOKORUŠ/ ml

U sklopu Dana češke kulture, tradicionalna ‘češka povorka’ s više od 300 sudionika prošetala je u subotu centrom Bjelovara te završila u paviljonu u središnjem gradskom parku gdje je uslijedio bogat kulturno-umjetnički program, dok su na okolnim prigodno ukrašenim štandovima posjetitelji mogli uživati u češkim specijalitetima, rukotvorinama i starinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac je to Dana češke kulture, manifestacije koja se u Bjelovaru održava već 17. godinu. Započela je prošle subote izložbom “15. godina Češke Republike u EU”, prigodnim kulturno-umjetničkim programom i projekcijom filma „Bosonog po strništu” u Kulturnom i multimedijskom centru, a trajat će do 29. svibnja.

U sklopu bogatog programa u organizaciji Saveza Čeha Hrvatske i Češke obec Bjelovar nastupaju Limena glazba iz Brna, Češka beseda Hercegovac, Češka beseda Garešnica, Češka beseda Virovitičko-podravske županije, Zajednica Mađara Grada Bjelovara, KUD “Matija Gubec” Gornja Stubica, Bjelovarske mažoretkinje i plesni klub H-8, Udruga Pružimo ruke Bjelovar, Franjo Jura “Stari zanati”, konjički klub Bjelovarski Graničari Husari 1756, konjički klub Furioso te Češka Obec Bjelovar.

“Kada su naši preci dolazili u ove krajeve, bili su siromašni. Svoje bogatstvo nosili su u srcu i duši, a prenosili su ih svojom kulturom i običajima. Cilj ove priredbe nastavljanje je duge i bogate tradicije”, poručila je u ime organizatora Miruška Lončar, predsjednica Češke obec Bjelovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.