(FOTO) Kairo: Otkrivena 4400 godina stara grobnica

Foto: Fah

Egipartski arheolozi su u okolici Kaira iskopali 4400 godina staru grobnicu svećenika iz pete dinastije drevnog Egipta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grobnica svećenika koji se zvao Wahtye nađena je u Sakari, nekropoli u blizini Kaira, rekao je u subotu egipatski ministar za starine Khaled al-Anani.

Ministar je dodao da je grobnica “izvanredno dobro očuvana i oslikana”. Zidovi grobnice su ukrašeni živopisnim scenama koje prikazuju vlasnika grobnice i njegovu obitelj.

Grobnica sadrži 18 niša s 24 velike obojene statue uklesane u stijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipat je posljednjih mjeseci objavio niz arheoloških otkrića u nadi da će oživjeti svoj uzdrmani turistički sektor, jedan od glavnih nacionalnih izvora prihoda.

Turizam je narušen nemirima koji su počeli masovnim ustankom 2011. protiv dugogodišnjeg diktatora Hosnija Mubaraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.