(FOTO) Pastirski pohod pape Ivana Pavla II. Bosni i Hercegovini 12. – 13. travnja 1997.

Papa Ivan Pavao II. boravio je 12. i 13. travnja 1997. u Sarajevu u svom prvom pastirskom pohodu Bosni i Hercegovini. Odmah po izlasku iz zrakoplova poljubio je bosanskohercegovačku zemlju i blagoslovio sve njezine stanovnike i pozivajući ih na trajno zalaganje za mir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mir će pobijediti ako svi budu znali raditi u istini i pravdi, idući istodobno ususret zakonitim očekivanjima stanovnika ovih krajeva koji u svojoj složenoj raznolikosti mogu postati znakom za čitavu Europu”, istaknuo je Papa tom prigodom.

Papa je tada pokazao o fascinantno poznavanje situacije u Sarajevu i cijeloj BiH. Kako od zaustavljanja rata u Bosni i Hercegovini do najavljenog pohoda pape Franje Bosni i Hercegovini, 6. lipnja 2015. u Sarajevu brojni problemi nisu riješeni, govori pape Ivana Pavla II. i dalje su aktualni. Posebno je to vidljivo kada je riječ o domaćim i međunarodnim političkim i diplomatskim predstavnicima, s tim da veliku važnost imaju i njegove poruke upućene Katoličkoj Crkvi i svim ljudima u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.