(FOTO) Svjedočanstvo članice Hrvatskog Nadzemlja – Put iskušenja

U vrijeme pada moralnih vrijednosti i sveopće negativnosti uzrokovane trenutačnom situacijom u Hrvatskoj, mladi projekta „Hrvatsko nadzemlje“ dokazuju da i nije baš sve ‘tako sivo’. Svojim optimizmom i smislom za humor vraćaju pozitivu u sivilo našega društva, ali i potiču na razvijanje talenata u mladih i darivanje drugima. Mladima koji dolaze na njihove susrete pomažu pronaći sebe i Boga, potaknu ih na razmišljanje, na promjenu i na akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt „Hrvatsko nadzemlje“ nastao je u sklopu Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Mladi osmišljavaju susrete koji se održavaju jednom mjesečno.

Na zadnjem susretu Hrvatskog Nadzemlja izveli su skeč ”Put iskušenja” kojeg su mladi u dvorani doživjeli s puno emocija.

Cijela je dvorana bila utihnula te je krenula i po koja suza, a sam pljesak na kraju skeča govori koliko je dojma ostavio na mlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skeč na koreografijski način želi prikazati čovjeka koji u svom životu prolazi brojna iskušenja. Iako je stvoren u raju, čovjek se odmetnuo od Boga i upao u stanje grijeha. Postao je sklon požudi, pohlepi, ne umjerenosti, opsesiji prema materijalnom i slično. Dubina grijeha dovodi čovjeka do depresije i pomisli o samoubojstvu. Ali Bog i njegova neizmjerna ljubav ne odustaje čovjeka, već ga traži i daje samoga sebe da bi ga spasio.

U skeču je glavnu ulogu odglumila Ivona Voloder, članica Hrvatskog Nadzemlja, na koju je skeč ostavio jako emocionalan i dubok doživljaj, toliko jako da je za nju gluma prešla u stvarnost.

Donosimo njeno svjedočanstvo uz video skeča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedočanstvo Ivone Voloder

Prije svega, zahvalna sam Bogu i svojoj ekipi iz Hrvatskog Nadzemlja što mi je omogućila da budem dio ovoga skeča.
U više navrata sam gledala ovaj skeč na Youtube. Verziju uživo imala sam priliku gledati na susretu mladih u Dubrovniku prije dvije godine. Već tada je taj skeč ostavio dubok utisak na mene.

Kada mi je ponuđena uloga u skeču, bez razmišljanja sam pristala. Uspoređujući gledanje skeča i igranje neke uloge u njemu čini veliku razliku, bar iz moga kuta gledanja. Od samog početka me uloga „obuzela“. Ono što želim posvjedočiti je činjenica da na odnos s Isusom shvaćam zdravo za gotovo. Meni je divno znati da je Isus tu. No, pitam se jesam li zahvalna i kolika je to milost? Jesu li moje molitve puko nabrajanje, obična navika? Kako samo malo treba da ga se putem izgubi. I uvijek našom krivnjom. A on uvijek tako nježno i strpljivo čeka da vratimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina, u gomili često izgubimo sebe, a razlog je vrlo jednostavan: u cilju nam je da se svidimo ljudima, ne Bogu. I tu se svi problemi rađaju. Ljudima smo dobri dok im možda odgovaramo, ali radi se o istim ranjenim dušama koje su putem, baš kao i mi, izgubili Krista. Svi jednako tonemo. Koliku bi samo radost osjetili kad bi mogli spoznat na koliko nam samo načina Bog čuva leđa!

Vapaj prema izgubljenom Bogu iz skeča u meni je bio moj, a ne samo odglumljivanje uloge djevojke u skeču. Moje srce je željelo izlaz iz svih zamršenih situacija moga života. Ključ je bio da i ja moram dati svoje snage, da se i ja moram odlučiti za Njega i reći “DA” za služenje Njemu. Krist je predivan! On daje slobodu, ne uvjetuje nego kaže: „Ako želiš“.
Svi primljeni udarci, svaka zadobivena ogrebotina, svaka suza i svaki vapaj bili su Kristovi. Sva patnja koju sam osjetila i sve suze koje sam prolila toliko znače da me kroz skeč još više Njemu približila. Veselje lako zaboravimo, ali sjećanje na patnju ostaje. I uči me da život poradi i za Krista je život, a bez njega postaje prazan. Želim u svemu nastojat provodit Božju pravdu. Jer samo u Bogu mom je snaga moja sva, ja sam dijete koje je dragocjeno u njegovim očima. Zapamtimo, svijetu smo ništa, samo broj, ali Kristu smo cijeli svijet!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.