(FOTO, VIDEO) Grad Split podignuo zastavu na Marjanu: Spomen na mladića koji je isto napravio 1947., te zbog toga mučen i umro u Lepoglavi

Foto: Grad Split

Grad Split podignuo je u četvrtak zastavu na Marjanu u čast mladića Franu Tentea (2. travnja 1928. – 8. studenog 1948.) koji je isto napravio 10. travnja 1947., te je zbog toga mučen i umro u Lepoglavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Danas smo podigli hrvatsku zastavu na Prvi Marjanski vrh, na kojemu su Frane Tente i njegovi prijatelji 1947. godine podigli hrvatsku zastavu bez zvijezde. Komunističke vlasti osudile su ih zbog tog “neprijateljskog čina”, a na današnji dan prije 70 godina u kaznionici u Lepoglavi, nakon mučenja Frane Tente je umro”, naglasili su iz Grada Splita.

U spomen na Franu, pogledajte novu inačicu Marjane, Marjane:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.