(FOTO) Pogledajte kako je započelo hodočašće mladih u Mariju Bistricu

Jutros u 7.20 polaskom hodočasničkog vlaka sa zagrebačkog Glavnog kolodvora započelo je tradicionalno Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije Mariju Bistricu koje se ove godine održava u subotu i nedjelju, 9. i 10. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa zaustavljanjima u Zagrebu, Zaprešiću i Zaboku, hodočasnički vlak stigao je u Konjšćinu odakle su mladi pješice krenuli prema Mariji Bistrici.

Po dolasku u Mariju Bistricu, održat će se sveta misa u Bazilici Majke Božje Bistričke, nakon čega se program nastavlja:
15.30 sati – kateheza i prilika za ispovijed
17.30 sati – susret Kardinala s mladima
18.30 sati – doček hodočasnika grada Zagreba
20.00 sati – služba svjetla
22.30 sati – početak cjelonoćnog klanjanja pred Presvetim.

Noćenje za mlade organizirano je u školi, Domu kulture i šatoru, a u nedjelju se program nastavlja slijedećim redoslijedm:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9.00 sati – križni put
11.00 sati – misno slavlje s hodočasnicima iz Zagreba
14.00 sati – Polazak prema Zlatar Bistrici
16.15 sati – polazak hodočasničkog vlaka prema Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.