Fotografija Saše Ćetkovića snimljena u Beninu nagrađena na 40. Zagreb Salonu-Međunarodnoj izložbi fotografije

beninu
Foto: Saša Ćetković

Fotografija ‘Poljubac’ hrvatskog fotografa Saše Ćetkovića osvojila je brončanu medalju u kategoriji ‘ljudi’ na 40. Zagreb Salonu-Međunarodnoj izložbi fotografije 2022. Prijavljeno je bilo 452 autora iz 44 zemlje s 5934 prijavljenih fotografija, a stručni žiri nagradio je ovu fotografiju na kojoj je redovnica, misionarka u Beninu s. Ivančica Fulir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćetković je tijekom svog boravka u Beninu u Africi zabilježio poljubac koji je misionarka s. Ivančica Fulir dala kćeri vodiča iz sela na pritoku Ueme.

Tamo imaju sirotišta i ambulante za siromašnu, izgladnjelu i bolesnu djecu.

Pomoć možete uplatiti putem Udruge anđeosko srce: HR0224070001100471904

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Najteže je biti i živjeti pored djece koja su bolesna, koja su u raznim potrebama, a imati prazne ruke i ne moći im pomoći. To izaziva bol na mom srcu. Na srcu svake Marijine sestre”, svjedočila je s. Ivančica Fulir koja je odrasla u obitelji koja je živjela u centru Zagreba.

>Hrabre redovnice u Africi: Djeca nam ovdje umiru od gladi i malarije, trebamo pomoć

Rođena je 2. studenoga 1984. u Zagrebu u Župi Presvetog Srca Isusova, zavjete je položila 10. travnja 2016. godine, a u misije je otišla 19. listopada iste godine.
Prve sestre iz Hrvatske, iz reda Marijinih sestara čudotvorne medaljice, u Benin su stigle u prosincu 1988.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Vlč. Odilon Singbo: ‘Hrvatska i Benin imaju tu zajedničku priču o komunizmu’

U ovoj siromašnoj afričkoj zemlji aktivno djeluju i Marijini obroci Hrvatska koji su zahvaljujući darežljivosti i velikodušnosti Hrvata u toj siromašnoj zemlji otvorili kuhinje u pet škola u Beninu.

O Saši Ćetkoviću

O autoru fotografije: Saša Ćetković rođen je u Zagrebu, gdje je završio Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, odjel fotografije. Treća je generacija fotografa u obitelji koja se posvetila fotografiji. Bavi se kazališnom, reklamnom, novinskom i art fotografijom. Surađuje s vodećim reklamnim agencijama i Hrvatskom turističkom zajednicom, snimajući za kataloge, prospekte, jumbo plakate, kalendare i naslovnice knjiga, CD-a.
Radio je i kao službeni fotograf HNK u Zagrebu.

U novinskoj fotografiji urednik je fotografije mjesečnika Filipove bebe (1998.), tjednika za žene Lady (1999), političkog tjednika Fokus (2000-2004), fotoreporter mjesečnika Mens Health (2004), ženskog tjednika Viva (2004.), političkog tjednika Globus (2005,2006.), poslovnog tjednika Business.hr (2007-2013), stručni suradnik magazina Digital foto (2010.), tjednika Telegram (2015) i tjednika Gloria (2014-2016). Član je ULUPUH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.