Gerard Depardieu prodao pariški restoran: Sav inventar ide na dražbu

epa05170469 French actor Gerard Depardieu attends a press conference on 'Saint Amour' at the 66th annual Berlin International Film Festival, in Berlin, Germany, 19 February 2016. The movie is presented in the Berlinale Competition (Out of Competition) at the 'Berlinale' that runs from 11 to 21 February. EPA/KAY NIETFELD

Francuski glumac Gerard Depardieu u lipnju je prodao svoj pariški restoran “La Fontaine Gaillon” smješten u zdanju iz 17. stoljeća nedaleko od zgrade Pariške burze i Pariške opere, a sav inventar 11. srpnja bit će ponuđen na dražbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje delicije restorana jednog od najvećih gurmana među francuskih glumcima gostima su poslužene krajem lipnja, nakon čega je objekt zatvoren u najvećoj tajnosti.

Sedamdesetogodišnji glumac prodaju je povjerio aukcijskoj kući Ader, a na dražbi će biti ponuđen sav namještej, lusteri, stolnjaci, kuhinjska oprema, posuđe, pribor za jelo, ali i najfinija vina iz restoranskog podruma.

Poznavatelji dobrih vina kažu da se u vinskome podrumu nalaze vina Château Latour, Haut-Brion, Saint Emilion, Côte-Rôtie i Meursault, čija se vrijednost po boci procjenjuje na oko 6000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Aukcije namještaja iz velikih i poznatih hotela i restorana uvijek privuku puno ljudi, obožavatelje koji žele kupiti suvenir s mitske adrese, profesionalce koji žele obnoviti svoju opremu ili samo znatiželjnike”, kazali su David Nordmann i Xavier Dominique, zaduženi za dražbu.

Depardieu je svoj “La Fontaine Gaillon” otvorio 2003. u nazočnosti brojnih slavnih ličnosti, među kojima je bio i pokojni Johnny Hallyday.

Na samome početku glumac je bio i većinski dioničar, a ostatak kapitala podijelio je s tadašnjom životnom partnericom, glumicom Carole Bouquet, bordoškim vinogradarom Bernardom Magrezom i prvim Chefom “La Fontaine Gaillona”, Laurentom Audiotom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.