Gibonni promijenio stihove pjesme koja sadrži kletvu: ‘Otišao sam kod svećenika po savjet’

Gibonni
Foto: fah

Zlatan Stipišić Gibonni na svojem je Instagram profilu ispričao kako je uz pomoć svećenika izmijenio riječi stiha jednoj narodnoj pjesmi koju je otpjevao te uvrstio u svoj album Unca Fibre. Riječ je o pjesmi “Tija bi te zaboravit” koja u originalu sadrži stih “Ne dao ti Bog sreće nikada”. Zbog kletve u pjesmi Gibonni je odlučio promijeniti spomenuti stih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zlatan Stipišić Gibonni (@gibonniofficial)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čuo sam verziju u kojoj je bio stih: ‘Ne dao ti Bog sreće nikada’. Odgojen sam da ne smiješ nikoga kleti jer je sve što izgovoriš kao bumerang koji će ti se vratiti. Znači, ako nekoga proklinješ, bit ćeš i sam proklet. Kako vjerujem u to, razmišljao sam: ‘Ako ja budem ovo snimio, na radiju će biti 100 000 prokletstava. Ja to ne mogu. I onda sam otišao kod jednoga svećenika i kažem mu: ‘Ne smije se klet, ali naš narod je napisao narodnu pjesmu’, a on kaže: ‘Pa nije narod u pravu’.

> Matija Dedić otkrio zanimljiv detalj o Gibonniju: ‘Jako netipično za tako veliku zvijezdu’
> (VIDEO) Gibonni se u suzama oprostio od najdražeg prijatelja: ‘Kapetane, sve je kako triba, sve je ovo more samo za te’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda sam ja izmislio stih ‘Ne dao ti Bog ovako kao meni’. U stvari, ne meni nego tom autoru prije 250 godina kojemu je sigurno došlo da ‘oladi’. Promijenio sam to ‘Ne dao ti Bog sreću’ u ‘Ne dao ti Bog ovako’ jer nisam htio kunuti. Malo jest to old school razmišljanje, ali dobro se osjećam da nisam pustio neke kletve u eter”, objašnjava Gibonni.

Priča o izmjeni stihova ispričana je u zadnjih minutu i pol videa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.