Gradski muzej Koručula otvorio izložbu fotografija ‘Korčula između dva svjetska rata’

Korèula, 18.08.2019 - Gradski muzej Korèula otvorio je u crkvi Gospojinoj izložbu fotografija „Korèula izmeðu dva svjetska rata” iz zbirke Etnografskog muzeja u Beogradu“. foto HINA/ ik

Gradski muzej Korčula otvorio je u crkvi Gospojinoj izložbu fotografija „Korčula između dva svjetska rata” iz zbirke Etnografskog muzeja u Beogradu“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz izložene fotografije i katalog, brojni su posjetitelji u večernjim satima pratili projekciju fotografija na Trg sv. Marka u Korčuli.

Na fotografijama su prikazani grad i otok Korčula, te Mljet i Pelješac snimani tridesetih godina 20. stoljeća, navela je autorica izložbe Vesna Bižić Omčikus, viša kustosica u Etnografskom muzeju u Beogradu

Na izložbi je izražena nada kako će aktualna izložba potaknuti predstavljanje ostalih fotografija s prizorima iz Hrvatske, naročito Dalmacije, u fundusu Etnografskog muzeja u Beogradu. Zbirka broji 4120 negativa, a otok Korčula predstavlja zasebnu cjelinu u toj zbirci. Na snimkama Korčule zabilježena su mjesta po kojima su taj grad i otok i danas prepoznatljivi. Dosta se toga i promijenilo; nešto je nestalo, ali i nastalo. Mnogi gosti i putnici su prolazili, zadržavali se, a i ostajali jer ljepota Korčule je nepromjenljiva i vječna, kaže Vesna Bižić Omčikus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kvalitetnim, fino i nenametljivo režiranim kadrovima, posebno onima s djecom u svakodnevnoj odjeći i školskim odorama, ljudima koji obavljaju dnevne poslove ili prvim turistima možemo naslutiti mirniji i pomalo idiličan život naših predaka od kojih smo baštinili ovaj jedinstveno lijep otok, ali i obavezu da ga znamo očuvati za naše potomke, poruka je kustosice korčulanskog Gradskog muzeja Sani Sardelić.

Financijskom potporom Grada Korčule izložbu je otvorio gradonačelnik Andrija Fabris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.