Italija i Portugal favoriti na finalu Eurosonga u Kijevu

Foto: snimka zaslona

Italija i Portugal su favoriti u finalu natjecanja za najbolju pjesmu Eurovizije koji se održava u Kijevu u subotu navečer, godišnjem natjecanju čije je gledateljstvo prošle godine dosegnulo 200 milijuna ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijan Francesco Gabbani bi prema predviđanjima mogao pobijediti, njegova snimka pogledana je na YouTubu skoro 114 milijuna puta, kombinira budističke slike i majmuna koji pleše, a to radi kako tvrdi da bi ismijao površno usvajanje istočne kulture na Zapadu.

Na prvo mjesto pretendira i Portugalac Salvador Sobral koji izvodi baladu u jazz stilu koju je napisala sestra Luisa. Prema kladionicama treći je favorit Bugarin Kristian Kostov, sa 17 godina najmlađi sudionik.

Među drugim koji se nadaju visokom plasmanu ove godine je i Hrvat Jacques Houdek, poznat kao “G. Glas” u Hrvatskoj, koji miješa stilove pop i opernog pjevanja u svojoj pjesmi “My Friend”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunjska je na natjecanje poslala duo koji kombinira rap i jodlanje.

Ukrajina je pobijedila na natjecanju dva puta, uključujući prošle godine s pjesmom o masovnoj deportaciji Tatara s Krima za vrijeme Josifa Staljina, a pobjednici su pjevali i u subotu.

Rusija bojkotira ovogodišnje natjecanje nakon što je Ukrajina zabranila njezinoj sudionici ulazak u zemlju jer je nastupala na Krimu nakon što ga je anektirala Rusija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je 62. izdanje Eurovizije, koje Guinnesovi Svjetski rekordi priznaju kao televizijsko glazbeno natjecanje koje najdulje traje. Počelo je 1956 sa samo sedam zemalja. Irska je pobijedila najviše puta, čak sedam, a nakon nje dolazi Švedska

U finalu Eurovizije 2017. sudjeluju predstavnici 26 zemalja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.