Izdanja Cantusa i HRT-a nominirana za International Classical Music Award

Foto: Narod.hr

Nosač zvuka Boris Papandopulo – Riznica hrvatske glazbe, u izdanju Cantusa i Hrvatske radiotelevizije, nominiran je za međunarodnu nagradu za klasičnu glazbu – International Classical Music Award, javlja Hrvatsko društvo skladatelja (HDS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o nagradi koja se na godišnjoj razini dodjeljuje najboljim nosačima zvuka i slike u domeni klasične glazbe, a Hrvatsko društvo skladatelja posebno je ponosno na činjenicu da je to prvo izdanje objavljeno u Republici Hrvatskoj koje je primilo ovu nominaciju!

“Čestitamo i našim partnerima, HRT-u, koji su osim za zajednički projekt Papandopulo, nominaciju za International Classical Music Award primili i za izdanje Vatroslav Lisinski: Ljubav i zloba”, poručuju iz HDS-a.

Ocjenjivački sud ovoga natječaja preslušao je i pregledao više od 500 prijava i odabrao 357 najboljih izdanja 120 izdavača iz cijeloga svijeta. Dobitnici nagrada bit će objavljeni 18. siječnja 2018. godine, a nagrade će se dodjeljivati na svečanom koncertu 6. travnja 2018. godine u Katowicama, kada će pobjednici nastupati uz Simfonijski orkestar Poljskoga radija pod dirigentskim vodstvom Alexandera Liebreicha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.