Kardinal Puljić: Još se puno mora raditi da bi se ostvario pravedan mir kako je Papa sugerirao

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić ocijenio je u utorak po okončanju zasjedanja Biskupske konferencije BiH održane u Banja Luci, da u toj zemlji cijelo društvo mora još puno raditi kako bi se dosegao pravedni mir na koji je tijekom nedavnog posjeta Sarajevu pozvao papa Franjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da prokomentira koliko je posjet pape Franje Bosni i Hercegovini 6. lipnja ove godine pridonio političkoj, društvenoj i ekonomskoj stabilnosti u državi, kardinal Puljić je istaknuo da je toga dana vladalo iznimno pozitivno ozračje koje je bilo vidno među nazočnim stanovnicima i u medijima.

“Upravo je to, na neki način, smjerokaz i Crkvi i društvu: graditi mir. A gradi se mir upravo na pravdi”, rekao je kardinal Puljić. Po njegovim riječima to je jasan smjerokaz ne samo za Crkvu nego i za društvo i političare.

Pri tome je ocijenio važnom i ulogu medija kako bi zaživjela Papina poruka o izgradnji mira u BiH “koja je tako izranjena i u kojoj još puno toga turbulentnoga”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Puljić najavio je i da će se izdati monografija kao svjedočanstvo Papina pohoda Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.