Katolici prosvjeduju: U skupštini Illinoisa postavili ‘bebu Sotonu’ pored Isusovih jaslica

sotonizam illinois
Foto: Snimka zaslona

Katolici su prosvjedovali zbog postavljanja sotonističke verzije jaslica u zgradi gradske skupštine u američkoj saveznoj državi Illinois u gradu Springfieldu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi postavljaju pitanje što se događa u SAD-u i na Zapadu? Bafomet je simbol sotonizma i stavljanje simbola zla pored djetata Isusa, kojega stotine milijuna kršćana  u cijelom svijetu štuju kao Spasitelja svijeta javni je čin bogohuljenja. Do jučer je to bilo nepojmljivo i nemoguće, a danas postaje za Zapad javna i normalna stvar. Nije li u pitanju posrnuće i moralni pad civilizacije izrasle baš na kršćanstvu i Kristu?

Katolici prosvjeduju

Prosvjed je organizirala katolička organizacija posvećena borbi protiv kulturološkog rata. Prosvjed je usmjeren protiv kipa ‘bebe Bafometa’, odnosno bebe sotone u pelenama. Bafomet, koji je simbol Sotone, smješten je pored jaslica s bebom Isusom. Sotonski kip postavljen je uoči Božića. blagdana koji slavi rođenje Isusa Krista. Postavio ga je ‘Sotonski Hram’ poznat po promoviranju sotonizma, piše medjugorje.news

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američko društvo za obranu tradicije, obitelji i imovine komentiralo je: “U ime tolerancije i jednakosti izdiže se rat protiv kršćanstva koji treba osuditi i suprotstaviti mu se. Svi ljudi dobre volje razumiju da Sotona nema prava jer zlo nema prava”.

Katolici mole krunicu u skupštini Illionis

Video prikazuje prosvjednike kako mole krunicu, pjevaju i drže natpise na kojima piše “Sotona nema prava” i “Bježi Sotono! Marija je smrvila glavu zmiji.” Na prosvjedu je bio i republikanski državni senator Darren Bailey. On je kandidat za guvernera Illinoisa.

Bailey je na svojoj Facebook stranici objavio: “da smo svi bili zgroženi nekim ekstremnim i zlim zakonima Springfielda. Ali baš kad ste pomislili da ne može biti gore… oni su dopustili sotonistički prikaz u vašoj gradskoj skupštini.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskup kaže da je sotonizam promicanje zla

Biskup Thomas Paprocki iz Springfielda, iako nije bio prisutan na prosvjedu, komentirao je događaj. Biskup kaže “sotonizmu ne bi trebalo biti mjesta u ovom Kapitolu ili na bilo kojem drugom mjestu”. Očito je aludirao na prethodne izložbe Sotonskog Hrama postavljene na ovom mjestu.

Biskup Paprocki je upozorio da sotonizam nije religija. Prava religija povezuje ljude s Bogom i međusobno u vjeri. “Đavao nastoji podijeliti, a ne ujediniti, a jedino za što obožavanje Sotone veže svoje pristaše, je zlo.”, rekao je zlo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još 2016. „Sotonistički hram“ službeno je otkrio dva metra visok brončani spomenik Bafometu, okultnom demonu i personifikaciji Sotone, koji je ujedno i službeni simbol Sotonističke Crkve, piše book.hr.

Bafomet je prikazan kao biće s krilima, ljudskim tijelom i glavom jarca, a u sklopu spomenika su i kipovi djevojčice i dječaka koji mu se smiješe.

Spomenik je otkriven u Little Rocku, glavnom gradu američke savezne države Arkansas, a dopuštenje za javno otkrivenje dobio je samo privremeno, zbog zakona koji propisuje da se spomenici mogu za stalno postavljati samo uz podršku predstavnika zakonodavne vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.