Foto: kawasaki3p.com

Zagrebački punk-rock sastav Kawasaki 3P održat će u subotu 25. ožujka u zagrebačkom Domu sportova najveći koncert svoje dosadašnje karijere, na kojemu će predstaviti presjek svega onoga što ih je učinilo jednim od najvećih i najznačajnijih bendova Hrvatske.

U više od dva desetljeća K3P su snimili tri ključna albuma alter scene, a već prvi od njih, istoimeni prvijenac, suvereno je raskrčio put prema prvoj ligi.

Antologijski prvi album Kawasaki je lansirao u rock glazbenu povijest s pjesmama “Antonija”, “Kak si, pa tak”, i “Snifa san glu”, a zarazna kombinacija pukna/ska/reage rifova proširila se po cijeloj zemlji. I ostali singlovi s albuma, “Mali medo”, “Čik u oko”, “Klint Istvud”, “Feget”, “Indijanac – Vi Gata Om”, “Kn’žpu”, “Malo vas je”, “Brže Pavloviću – Mašina”, “Kaj, kaj, kaj” ubrzo stavljaju bend na neizostavnu listu kvartovskih himni i daju im kultni status.

Uslijedile su nagrade “Porin” za najbolji album alternativne glazbe, te nezavisna Rock nagrada Crni Mačak za “nadu godine”, dok singl s prvog albuma “Antonija” postaje ultimativni hit te osvaja prva mjesta glazbenih ljestvica brojnih radio stanica.

Od samih početaka bend slijedi već davno zacrtanu liniju asfalt-šank-brzina-tribina, uz autoironijski i zafrkantski odmak, a raspoznatljivost na domaćoj i regionalnoj glazbenoj sceni Kawasakiju je, uz originalne nastupe, donio upečatljiv zvuk koji kombinira punk, ska i reggae, te veliku brass sekciju.

Kako se ističe u najavi, dosad najveći i najvažniji koncert sastava 25. ožujka donijet će u Dom sportova baš sve što je Kawasaki 3P učinilo jednim od najvećih i najznačajnijih sastava našeg podneblja, a posebnu pažnju glazbenici će posvetiti trima ključnim trenutcima karijere – uz prvijenac “Kawasaki 3P”, to su i uspješni “Idu Bugari”, te bestseller “Goli zbog pasa”.

Izvor: narod.hr/culturnet.hr