Korčulanski barokni festival otvara nastup Hrvatskog baroknog ansambla i Moreške

Korčuča, 03.09.2017 - Baroknom moreškom u izvedbi korčulanskog Kulturno umjetničkog društva (KUD) Moreška i Hrvatskog baroknog ansambla s dirigentom Ivan Josip Skender, u Korčuli je u subotu navečer počeo Korčulanski barokni festival, pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva kulture RH. foto HINA/ ds

Korčulanski barokni festival, koji u okružju impresivnih spomenika kulture grada i otoka Korčule promiče lokalnu i međunarodnu glazbenu i kulturnu baštinu, otvara se u subotu program “Barokna Moreška”, nastup Hrvatskog baroknog ansambla i Kulturno-umjetničkog društva Moreška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival će ugostiti prestižne svjetske i domaće ansamble i soliste, specijaliste za izvođenje barokne glazbe, među ostalim Ensemble Odyssee (Danska), La Ritirata (Španjolska), Plaisirs de Musique (Češka), Musica Batavia (Nizozemska), Monteverdi String Band (Velika Britanija), I Musicali Affetti (Italija).

Najavljen je i dolazak uglednih solista, među kojima su Krešimir Stražanac, Monika Cerovčec, Sonja Runje, Anabela Barić, Franko Klisović te dirigenta i čembalista Aapo Häkkinena i Pavla Mašića.

“Toj bogatoj reprezentaciji umjetnika pridružit će se i istaknuti rezidentni ansambl festivala, Hrvatski barokni ansambl pod umjetničkim vodstvom ravnateljice Korčulanskog baroknog festivala, renomirane violinistice Laure Vadjon”, ističu organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njihovim riječima, neupitan kulturno-turistički uspjeh festivala temelji na visokoj umjetničkoj glazbenoj ponudi koja već godinama privlači turiste iz cijelog svijeta i obogaćuje turističku kulturnu ponudu otoka Korčule, poluotoka Pelješca i Dubrovnika.

“Koncertima se tako promoviraju korčulanske crkve kao spomenici kulture, ali i cijela Dubrovačko–neretvanska županija u cjelini kao jedinstveni arhitektonski kompleks”, dodaju.

Koncerti će se izvoditi u Ljetnom kinu grada Korčule, katedrali sv. Marka, crkvi Svih svetih, atriju Gradske vijećnice, crkvi sv. Nikole, dvorištu Palače Arneri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio programa održat će se u ostalim mjestima otoka – na Vrniku, u Veloj Luci, Pupnatu, ali i na Pelješcu – u Stonu, Trpnju i Orebiću.

Festival se održava do 14. rujna, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.