Kratkom objavom oglasili se Harry i Meghan: ‘Nedostajat će’

epa06405577 Britain's Prince Philip, Duke of Edinburgh (front C), Prince William, Duke of Cambridge (L) and Catherine, Duchess of Cambridge (2-L), Prince Harry (R) and his fiancee, US actress Meghan Markle (2-R) attend the Christmas Day Church Service at St. Mary Magdalene Church in Sandringham, Norfolk, Britain, 25 December 2017. EPA/STRINGER UK AND IRELAND OUT

Suprug kraljice Elizabete II., princ Philip preminuo je u dobi od 99 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S dubokom tugom Njezino Veličanstvo Kraljica objavljuje kako je preminuo njezin voljeni suprug, princ Philip, vojvoda od Edinburgha. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo mirno je preminulo jutros u dvorcu Windsor”, piše u objavi koja je objavljena i na Twitter računu kraljevske obitelji.

Nakon svega, oglasili su se i unuk princ Harry (36) te supruga Meghan Markle (39) koji žive u Americi. Na stranici zaklade Archwell objavili su posljednji pozdrav.

“U voljenu uspomenu na Njegovo kraljevsko visočanstvo, Vojvodu od Edinburgha 1921-2021. Hvala vam za vašu službu. Jako ćete nam svima nedostajati.”, napisali su te na objavi onemogućili komentare korisnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Duke and Duchess of Sussex (@archewell_sussex_)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su sigurni da će se Harry zaputiti u Veliku Britaniju zbog sprovoda, no sumnjaju da će s njim ići i njegova trudna supruga, bivša glumica Meghan Markle. Naime, obitelj je prije intervjua s Oprah zamolila vojvode od Sussexa da to ne čine zbog zdravlja vremešnog princa, no oni se na ta upozorenja nisu osvrtali. Harry je bio u dobrim odnosima s bakom i djedom, s kojima je komunicirao za razliku od tate Charlesa i brata Williama, piše Večernji list.

Harry je planirao doći u Veliku Britaniju tek na ljeto, kada je trebao biti otkriven kip njegove majke Diane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako bi Harry došao u Veliku Britaniju, morao bi se prema važećim epidemiološkim mjerama zadržati u Engleskoj jedno razdoblje. Naime, Britanci propisuju za svakoga tko dolazi u zemlju deset dana samoizolacije, ali on ju može skratiti tako da se testira peti dan te ukoliko ima negativan test na koronavirus, može napustiti samoizolaciju. Kako piše Daily Mail, ta opcija za princa Harryja je zasad najizglednija, osim ako ne zatraži posebni status namijenjen diplomatima.

Inače, princ Harry zadnji je put bio u Velikoj Britaniji prošle godine u ožujku, a zadnja fotografija njega i djeda Philipa datira u 2019. godinu.

Podsjetimo, Vojvoda od Edinburgha neko vrijeme bio je u bolnici u Londonu, gdje je sredinom veljače bio hospitaliziran iz mjere predostrožnosti jer se nije osjećao dobro. Pretrage su pokazale kako je princ Philip imao infekciju i problema sa srcem, ali Buckinghamska palača nije tada otkrivala o čemu je riječ. Liječnici su tada rekli kako u slučaju 99-godišnjeg vojvode nije riječ o zarazi koronavirusom. Prije nekoliko tjedana pušten je na kućnu njegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.