‘Maribor: Najveće stratište Hrvata’ – predstavljanje knjige i filma Romana Leljaka u Zagrebu

Foto: Narod.hr

SAMO ISTINA VODI U BOLJU BUDUĆNOST
(Nova knjiga i dokumentarni film Romana Leljaka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalosno je da i 72 godine nakon II. svjetskog rata hrvatska historiografija vrvi hrpom laži utemeljenih na komunističkoj ideologiji. Iako postoje mnogobrojna svjedočenja, materijalni dokazi i dokumenti o strahotama komunističkih zločina za vrijeme i nakon II. svjetskog rata prava istina još uvijek nije historiografski prihvaćena. Totalitarni komunistički režim potrošio je enormne količine novca na stvaranje mitova koji bi trebali sakriti istinu. Nastale su tako mnogobrojne knjige, dokumentarni i igrani filmovi čiji je zadatak bio isprati mozak svima onima koji misle drukčije. Ono što propaganda nije uspjela riješiti, riješio je pendrek. Svi koji su se suprotstavili završili bi u mraku komunističkih kazamata, na Golom Otoku u Lepoglavi i Staroj Gradišci. Mnogi od njih nisu se nikada vratili svojim obiteljima.

Svi dragovoljci Domovinskog rata i domoljubi očekivali su kako će nakon osamostaljenja Republike Hrvatske njezine državne institucije raditi na razotkrivanju istine o tom periodu hrvatske povijesti no to se dogodilo samo deklaratorno bez bilo kakvih rezultata. Hrvatski sabor donio je Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990. godine no i ta deklaracija ostala je kao mrtvo slovo na papiru. Moratorij o učenju novije povijesti u hrvatskom Podunavlju, koji je stupio na snagu 1998. te trebao prestati davne 2003. godine, nažalost ni dan danas nije službeno okončan. Knjige koje bi trebale u obrazovni proces unijeti noviju hrvatsku povijest vezanu uz pravedni i oslobodilački Domovinski rat ni danas nisu u uporabi. Kako očekivati da se razotkriju laži o II. svjetskom ratu i poraću ako se ne smije reći istina o Domovinskom ratu.

Na djelu je i dalje dobro smišljen i organiziran oblik specijalnog rata protiv Hrvatske čiji je jedan od zadataka spriječiti otkrivanje istine o zlodjelima komunističkog totalitarnog režima, a koji i dalje vode tajne službe tog režima. Potpomognute još živućim i djecom umrlih zločinaca, koji ne samo da zaustavljaju otkrivanje istine već, i dalje potpuno otvoreno djeluju protiv interesa Republike Hrvatske. Upravo oni su kreatori politike koja danas zabranjuje isticanje službeno priznate ratne zastave HOS-a, jedne od legitimnih postrojbi HV-e pod kojom su istinski domoljubi u nametnutom krvavom obrambenom ratu protiv srpske agresije za svoju domovinu dali ono naj vrijednije, a to je život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo nekolicina ljudi istinski se bori protiv ovakvog stanja pokušavajući saznati i donijeti istinu o strahoti koju nam je počinio totalitarni komunistički režim. Od njih svakako treba spomenuti prof. dr. sc. Josipa Jurčevića, prof. dr. sc. Zvonimir Šeparovića, dr. Nikolu Debelića, dr. Zlatka Hasanbegovića, akademika dr. Josipa Pečarića, , dr. Tomislava Jonjića, publicista i novinara Igor Vukića no svakako treba spomenuti Romana Leljaka.

Roman Leljak vodeći je slovenski publicist i istražitelj jugo-komunističkih zločina nakon završetka drugoga svjetskog rata te istražitelj arhiva tajnih komunističkih službi. Rođen je 1964. u Đurmancu, a danas živi u Sloveniji. Rezultate svojih istraživanje donosi u mnogim do sada objavljenim knjigama te objavljenim člancima. Jedno od njegovih najvećih otkrića je stratište Huda Jama – Barbarin Rov u kojem je zločinački komunistički režim na izuzetno monstruozan način pogubio preko 3000 ljudi, od kojih oko 2000 Hrvata, oko 800 Slovenaca i 200 Nijemaca.
Ovih dana izlazi još jedna njegova knjiga na hrvatskom jeziku „MARIBOR: NAJVEĆE STRATIŠTE HRVATA“ i dokumentarni film istog naziva koji donosi sadržaj knjige. U ovoj knjizi naći se po prvi put mnoštvo do sada ne viđenih dokumenata i fotografija te svjedočenja očevidaca i izvršitelja ovog stravičnog zločina. Predstavljanje Leljakove nove knjige i premijerno prikazivanje dokumentarnog filma, koji su zasigurno jedan od njegovih najvrjednijih radova, premijerno će se održati:

Dana 28. studenoga 2017. u dvorani „Vijenac”, Kaptol 29a u Zagrebu s početkom u 17,00 i 19,00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi saznanja o do sada pokazanom velikom interesu za ovo događanje predstavljanje knjige i dokumentarnog filma bit će održano u dva termina (17,00 i 19,00 sati) kako bi mu mogao prisustvovati što veći broj zainteresiranih.

Ovom prilikom moći se nabaviti knjiga i film (u paketu) po vrlo povoljnoj promotivnoj cijeni.

Do sada smo čekali istinu, a sada istina čeka nas!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dođite i dovedite prijatelje.
Zoran Čapalia – Čaplja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.