Marijana Petir susrela se u Vatikanu s papom Franjom: ‘Slobode u današnjem vremenu dvostruko su ugrožene’

Foto: L'Osservatore Romano

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir susrela se je u Vatikanu sa Svetim Ocem papom Franjom tijekom posebne audijencije za sudionike Međunarodne mreže katoličkih zakonodavaca (ICLN) koji su se proteklog tjedna okupili na svom godišnjem susretu u Frascatiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom dvadesete godišnjice beatifikacije blaženog Alojzija Stepinca, zastupnica Petir je Svetom Ocu darovala knjigu o blaženiku talijanskog profesora Piera Luigia Guiduccia, a u kratkom osobnom razgovoru papa Franjo i zastupnica Petir razmijenili su i nekoliko misli o Stepincu.

Katolička Crkva: ‘Smrtna kazna nedopustiva je u svim okolnostima’

Neprocjenjivo iskustvo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaki susret sa Svetim Ocem je uistinu jedinstveno i neprocjenjivo iskustvo koje obogaćuje. Izuzetno sam počašćena što sam treću godinu zaredom imala priliku i za kratak osoban razgovor s Papom. Raduje me njegova blizina prema hrvatskome narodu koju sam u tim susretima osjetila, posebice kada je riječ o završetku kanonizacijskog postupka i proglašenju blaženog Alojzija Stepinca svetim, a što mi Hrvati toliko željno iščekujemo”, izjavila je zastupnica Petir nakon susreta sa Svetim Ocem.

Petir povodom 90. obljetnice Radićeve smrti: ‘Račić je ubio Radića, a Beljak cijeli HSS’

Na početku audijencije, papa Franjo se kratkim govorom obratio članovima Međunarodne mreže katoličkih zakonodavaca. Osvrćući se na temu godišnjeg susreta ICLN-a “vjerske slobode i sloboda savjesti”, Sveti je Otac rekao kako su te slobode u današnjem vremenu dvostruko ugrožene od strane dviju oprečnih, ali jednako opasnih ideologija: sekularističkog relativizma i religijskog radikalizma te istaknuo kako političari u službi općeg dobra imaju obvezu doprinijeti rješavanju pitanja ograničavanja vjerskih sloboda. Papa je podsjetio i da zakoni koji se donose moraju biti u skladu s kršćanskim viđenjem ljudske osobe i društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

(VIDEO) Pogledajte kako je Aretha Franklin otpjevala za papu Franju soul izvedbu ‘Amazing grace’!

Ustrajmo u zaštiti progonjenih kršćana

“Papa Franjo nas je u svom kratkom obraćanju jednostavnim, a vrlo snažnim riječima ohrabrio da ustrajemo u zaštiti progonjenih kršćana diljem svijeta, da budemo njihov glas na mjestima donošenja odluka i potičemo donošenje zakona koji će okončati vjersku diskriminaciju bilo koje vrste. Poznato nam je da su progoni kršćana u stalnom rastu te svake godine bilježimo tužne rekorde kada je riječ o ubojstvima, nasiljima, uništavanjima vjerskih objekata… Važno je da posvijestimo razinu problema i da zaštitu vjerskih sloboda postavimo visoko na ljestvicu prioriteta”, rekla je Petir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.