Miro Gavran: Kao mala država možemo zaista biti zadovoljni time koliko su hrvatski umjetnici prisutni u Europi i svijetu

Snimka zaslona, Miro Gavran

Hrvatski književnik i dramatičar Miro Gavran, na svečanosti 20. prosinca u Beču, primio je uglednu europsku nagradu Alois Mock.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu Alois Mock dobivaju već četrnaest godina istaknuti pojedinci koji stvaraju i promiču europske vrijednosti i jedinstvo.

Tu nagradu Doktor Alois Mock prije su dobili i Hans Dietrich Genscher, Otto von Habsburg i drugi istaknuti Europljani. Nagrada nosi ime po preminulom austrijskom diplomatu i političaru. Mock je bio poznat kao veliki prijatelj Hrvatske.

Sad je red došao i na našeg književnika i pisca Miru Gavrana, čija djela su prevedena na tridesetak jezika (dvjestotinjak izdanja), a njegove su kazališne predstave odlično posjećene; vidjelo ih je više od tri milijuna ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
nagrada Alois Mock/snimka zalona

“Kao mala država možemo zaista biti zadovoljni time koliko su hrvatski umjetnici prisutni u Europi i svijetu. Ne možemo imati ona očekivanja kao narodi koji imaju 45-50 milijuna stanovnika. S obzirom na našu brojnost i mogućnosti, možemo biti zadovoljni našom nazočnošću u drugim kulturama”, rekao je Miro Gavran za HRT.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.