(VIDEO) Misa zadušnica za bleiburške žrtve: Zatvorene sve ulice prema sarajevskoj katedrali

katedrali
Foto: Inkey, commons.wikimedia.org, Fah; fotomontaža: Narod.hr

Danas u 12,15 sati počela je sveta misa zadušnica za žrtve Bleiburga u sarajevskoj katedrali koju predvodi nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na brojne medijske zahtjeve za video materijalom, misu možete pratiti UŽIVO zahvaljujući RTV “Herceg Bosne”:

U Sarajevu su zatvorene sve ulice koje vode do katedrale u kojoj će se održati misa zadušnica, a ispred i oko nje postavljeno je brojno osiguranje, piše Vecernji.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, najveća bošnjačka stranka, SDA pozvala je nekoliko puta na njeno otkazivanje, a huškanju na katolike i Hrvate u Bosni i Hercegovini pridružili su se poznate osobe iz javnog života BiH kao i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić.

> Misa za žrtve bleiburške tragedije u Sarajevu održat će se uz prisutnost 20 vjernika i stroge mjere osiguranja

> Odvjetnik Mišetić za Narod.hr: ‘Covid je razotkrio prave motive onih koji se godinama protive komemoraciji na Bleiburgu’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na misi zadušnici za žrtve bleiburške tragedije moći će sudjelovati samo 20 osoba, dok će se prijenos uživo moći pratiti na HRT-u i RTV Herceg-Bosne, stoji u priopćenju koje je u četvrtak uputila Vrhbosanska nadbiskupija.

“Poštujući aktualne mjere restrikcija uslijed pandemije koronavirusa i želeći smanjiti mogućnosti bilo kakvoga incidenta, sveta misa će biti uz sudjelovanje predviđenoga broja vjernika koji su unaprijed obaviješteni o tomu i čija su imena poznata sigurnosnim službama. Riječ je o 20 osoba ne računajući svećenike koncelebrante.”

Iz nadbiskupije potiču druge vjernike “da toga dana sudjeluju na redovitoj svetoj misi u svojim župama te upute svoje molitve za žrtve bleiburške tragedije i sve nevine žrtve bilo kojega naroda”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijenos svete mise iz katedrale Presvetog Srca u Sarajevu započinje u 12,15 na Prvom programu HTV-a i Hrvatskog radija.

HRT će na istim programima prenositi i Komemoraciju žrtvama Hrvatskog križnog puta i bleiburške tragedije sa zagrebačkog groblja Mirogoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.