Molitva krunice: Više od 300 muškaraca u Zagrebu molilo za velike nakane Crkve i domovine!

Foto: Snimka zaslona, Večernji list

Svjetsku molitvu krunice, na čast Blažene Djevice Marije od svete Krunice, 8. listopada mole muškarci u više od stotinu gradova u 30 zemalja diljem svijeta. U Hrvatskoj je molitva održana u pet gradova, Splitu, Metkoviću, Slavonskom Brodu, Vinkovcima i Zagrebu, gdje se na Trgu bana Jelačića okupilo oko tri stotine muškaraca, javlja HKM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Muškarci koji klečeći mole krunicu pred katedralom: Pročitajte svjedočanstvo jednog od njih
>Hrvatska krunica muškaraca u Sydneyu – najgledanija objava katoličkih medija u Australiji ikada
Foto: Snimka zaslona, Večernji list

Zajedničke nakane javne molitve krunice u Hrvatskoj bile su za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za prestanak predbračnih odnosa, čednost u odijevanju i ponašanju te obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja te za duše u čistilištu.

Jedan od suorganizatora Leon Hrženjak je za HKR rekao da za njega osobno krunica znači poniznost, utjecanje Gospi i traženje njezinog zagovora za sve izazove koje život stavi pred nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
molitva krunice
Foto: Snimka zaslona, Večernji list

Jedan od sudionika molitvene inicijative naglasio je da je “molitva krunica važna zato jer kao vjernici hrvatskog naroda vidimo da vjera ‘pada’ u zadnje vrijeme, pa i ljudi koji su aktivni u Crkvi podliježu nekim suvremenim pokretima, što nikako nije dobro.”

Ovo je duhovni boj i Marija će pobijediti!

Na pitanje koliko je ova inicijativa važna za Hrvate i građane grada Zagreba, jedan od sudionika je naglasio: “Isto kao rat 1991.! Tada smo se borili protiv jednog neprijatelja. Trideset godina kasnije smatram se još većim vojnikom i ratnikom za Mariju.”

“Došao sam zato što doživljavam da je, osim potreba domovine, potrebno da se mi, muževi, zaista učvrstimo u vjeri i da to hrabro prenosimo na sve naše obitelji i društvo u kojemu živimo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I inače često molim krunicu. Mislim da je lakše kad se vidi druge da mole krunicu, pogotovo kad muškarci zajedno mole. To je lijep primjer da možemo svi zajedno moliti za nešto konkretno i nešto dobro.”

Foto: Snimka zaslona, Večernji list

Zagrepčanima se pridružio i Zoran Mihaljević koji je u Sydneyu prije više mjeseci potaknuo istu inicijativu: “Mislim da je osobito važno da muškarci budu na javnim mjestima na koljenima. To je veliki svjedočanstvo, osobito kad se vidi mlade očeve s djecom. Mladima je to isto veliki događaj i tako se prenosi vjera na drugu generaciju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molitva muške krunice u Zagrebu, Splitu, Vinkovcima, Metkoviću i Slavonskom Brodu

U Hrvatskoj se danas molitva muške krunice održala u Zagrebu, Splitu, Vinkovcima, Metkoviću, a večeras u 19 sati bit će održana i u Slavonskom Brodu kod Grba grada na korzu.

Javna molitva krunice u Hrvatskoj moli se na sljedeće nakane:
1. Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.
2. Za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.
3. Za prestanak predbračnih odnosa, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova.
4. Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.
5. Za beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.
6. Za duše u čistilištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.