Molitva za jedinstvo kršćana u Evangeličkoj Crkvenoj općini u Kutini

molitva
Foto: Narod.hr

Molitva za jedinstvo kršćana u sklopu ovogodišnje Molitvene osmine održana je u četvrtak 20. siječnja u Evangeličkoj Crkvenoj općini u Kutini. Molitvu je predvodila pastorica Elina Braz de Almeida. Na njoj su sudjelovali i sisački biskup Vlado Košić, domaći župnik Vladimir Hren i župnik iz Ilove Tomasz Cybula kao i vjernici iz ovih dviju zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
molitva
Foto: Narod.hr

Na početku, pozdravivši sve okupljene, Braz de Almeida je istaknula kako je ova molitva pravo vidljivo zajedništvo. Ta nas nakana danas povezuje sa svim kršćanima svijeta. Podsjetila je i kako je tekstove za ovogodišnju Molitvenu osminu pripremilo vijeće Crkava s Bliskog istoka pod geslom „Vidjesmo gdje izlazi zvijezda njegova i dođosmo pokloniti se“. (Mt 2, 1-12) Poručila je okupljenima da i oni motre zvijezdu koja se tada vidjela na istoku te puštaju da ih ona vodi u životu.

Biskup Košić je, tumačeći evanđelje o pohodu mudraca u Betlehem, rekao da je svim kršćanima zajedničko slijediti jedinu zvijezdu koja je Krist. Što smo bliže Kristu, to smo i jedni drugima bliži.
Ići za Isusom je najvažnije. Ako svi mi volimo Isusa toliko da nam je On na prvom mjestu, sigurno ćemo biti i jedni drugima bliži. Tako i ono što smo kroz povijest izgubili, imamo priliku ispraviti i poboljšali.

Za jedinstvo moli se posebno ovih dana u svim župama Biskupije. Središnje ekumensko slavlje održat će se u nedjelju 23. siječnja u 18 sati u bazilici sv. Kvirina u Sisku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
molitva
Foto: Narod.hr

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.