Muftija Aziz Hasanović: Islamska zajednica povezuje Hrvatsku s cijelim islamskim svijetom

Na obilježavanju 20. godišnjice rada Kulturnog društva Bošnjaka „Preporod“ u Splitu te Dana Državnosti BiH u petak navečer predsjednik Mešihata Islamske zajednice Hrvatske muftija Aziz Hasanović je istaknuo kako je Islamska zajednica poveznica Hrvatske s cijelim islamskim svijetom te da je potrebno poduprijeti ulazak BiH u Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„S ponosom mogu kazati da smo mi iz Islamske zajednice Hrvatske, a većinom smo Bošnjaci, poveznica Hrvatske s cijelim islamskim svijetom, te je bošnjački korpus dodatni ponos i motiv da svi zajedno podupremo nastojanja i intencije Bosne i Hercegovine za ulazak u obitelj Europe, gdje se nalazimo svi zajedno“, istaknuo je muftija Hasanović na svečanoj akademiji u Splitu.

Rekao je kako su Bošnjaci u Hrvatskoj znali prepoznati vrijednosti Domovinskog rata te ih je u obrani Hrvatske sudjelovalo 25.000, a 1.180 ih je poginulo.

Muftija Hasanović se na svečanoj akademiji u Splitu zahvalio u ime više pojedinaca i ustanova kojima je Kulturno društvo Bošnjaka „Preporod“ u Splitu dodijelilo zahvalnice za doprinos razvoju tog društva. Među brojnim dobitnicima zahvalnica su i Savjet za nacionalne manjine Vlade RH, Sabor bošnjačkih asocijacija Hrvatske, Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj, Ured za kulturu Splitsko-dalmatinske županije, Ured za kulturu Grada Splitra i dr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.