(FOTO) Najboljima na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu dodijeljeni Oskari znanja

U atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa uručeni su Oskari znanja. Skulpture ove simbolične, ali važne nagrade, koje su otišle u ruke 150 učenika i 83 mentora, svojim su kolegama izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska zajednica županija pomogla je održavanje dodjele Oskara znanja sa 75.000 kuna. Tako su odlučili svi župani na sjedinci Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija krajem travnja. U to je ime učenike i mentore na samoj svečanosti pozdravio i predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk, istaknuvši da trud i zalaganje uvijek treba istaknuti i nagraditi.

„Nagrada Oskar znanja zapravo je poruka da se rad i trud uvijek isplate jer postići zavidne rezultate nije moguće bez puno odricanja. Izvrsnost treba poticati, a svi župani složili su se da je ova dodjela izniman način da to na nacionalnoj razini i učinimo. Prioriteti svake županije svakako su obrazovanje i osiguravanje europskih obrazovnih standarda i jednakih mogućnosti školovanja za sve učenike. To se trudimo postići sufinanciranjem prijevoza i osiguravanjem uvjeta za one slabijeg socijalnog standarda. Vaše mišljenje je važno, zato županije potiču mlade da se uključe u donošenje odluka kroz savjete mladih. Ulaže se u obnovu i izgradnju novih škola, stipendiraju se i deficitarna zanimanja kako bi se mladi vratili u svoju sredinu koja im ima što ponuditi. Nadam se da ni vi nećete zaboraviti odakle potječete“, rekao je učenicima predsjednik Hrvatske zajednice županija Pauk i zaključio: „Svojim uspjesima pokazujete nam da je Hrvatska u dobrim i sigurnim rukama. Mi već danas možemo puno naučiti od vas i biti ponosni što ste naša mladost.“

Ove je godine na državnim natjecanjima i smotrama sudjelovalo gotovo 8000 učenika osnovnih i srednjih škola pod budnim okom gotovo 3000 učitelja i nastavnika mentora koji su ih pripremali i usmjeravali kako bi postigli vrhunske rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Hrvatsku zajednicu županija, svečanu dodjelu Oskara znanja omogućili su Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Podsjetimo, jučer je Oskare znanja primilo 345 najuspješnijih učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju te njihovih 220 mentora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.