Natjecateljica koja se bori s rakom oduševila: Ja sam ptica koja pjeva očekujući dobro

Foto: snimka zaslona

Natjecateljica (zove se Jane Marczewski kad ne nastupa – Nightbirde je njezino umjetničko ime) nedavno je ušla u TV reality show America’s Got Talent. Izgledajući sitno na sceni, ali sa zadivljujućim osmijehom koji je ispunio gledalište, 30-godišnjakinja se predstavila sucima. Objasnila je da posljednjih godina nije radila zbog borbe s rakom. Svojim prekrasnim glasom ispunila je gledalište i prenijela poruku svima koji prolaze kroz teško razdoblje života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasom anđela podijelila je svoju priču … i svoju radost, prenosi Aleteia.

Lako je samosažaliti se nad sobom i biti nezadovoljan onim što se događa u našem životu. Ali potrebno je da nas netko podsjeti na istinsku ljepotu života. Da nam podigne raspoloženje. Nedavno se ovo dogodilo sa zapanjujućom izvedbom Nightbirdea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecateljica (zove se Jane Marczewski kad ne nastupa – Nightbirde je njezino umjetničko ime) nedavno je ušla u TV reality show America’s Got Talent. Izgledajući sitno na sceni, ali sa zadivljujućim osmijehom koji je ispunio gledalište, 30-godišnjakinja se predstavila sucima. Objasnila je da posljednjih godina nije radila zbog borbe s rakom.

Dijagnoza raka

Tek kad je planirala povratak glazbi, 2017. godine, pjevačica iz Ohia saznala je da ima rak dojke u 3. fazi i da počinje bitka s tom opakom bolesti. Na pozornici je podijelila da se još uvijek bori s rakom. Prilično ležerno rekla je da je na posljednjem pregledu imala rak pluća, kralježnice i jetre. Iako je rekla da je dobro, objasnila je da želi da je ljudi vide “mnogo više od loših stvari koje joj se događaju”. Izašavši tamo na pozornicu s vlastitom pjesmom “U redu je”, uspjela je prenijeti ovu poruku. Također je lijepo napisala o svojoj patnji i svojoj vjeri na svojoj web stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam naziv “Nightbirde” značajan je. Odabrala ga je nakon mnogih noći sanjajući ptice kako pjevaju u tami. Jedne se noći probudila čuvši ptice kako uz njezin prozor pjevaju kao da je jutro. Za nju ovo simbolizira nadu i njezin život u ovom trenutku:

“Želim biti takva, čak i kad sam usred mračnog vremena i nema znakova da će to završiti. Želim biti ptica koja pjeva očekujući dobre stvari za koje vjerujem da dolaze ”, podijelila je s Liberty Journal-om, a prenijele Religion News. Njezin stvarni nastup bio je zadivljujući. Njezin prekrasan glas koji je više puta izgovarao “U redu je” odjeknuo je oko gledališta i u srcima sudaca. Kao što je jednostavno rekla na kraju svog nastupa: “Jedva čekaš dok život više ne bude težak prije nego što odlučiš biti sretan.”

Čini se da ta jedna rečenica sažima život Nightbirdea u proteklih nekoliko godina: njezinu stalnu borbu s rakom, njezinu emocionalnu bol kad je njezin suprug s kojim je živjela 5 godina izjavio da je napušta u trenutku kada su liječnici vjerovali da ima šest mjeseci života i nju duboka vjera koja je održava. “Vjerujem da Bog može izliječiti u jednom trenutku. Također vjerujem da “ništa od dobroga ne uskraćuje”, pa da je Bog prerano povukao sve ove nedaće, povukao bi i sva ta čudesa učinila u mom duhu ”, podijelila je za Liberty Journal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ovim izgledima ne čudi da su svi bili vidno dirnuti njezinom izvedbom uživo i radošću koju je dijelila. Nije trebalo dugo da Simon Cowell, jedan od sudaca i producent showa, udari u zlatni zvuk i pošalje Nightbirde izravno u finale.

Ushićeni osmijeh Nightbirde osvijetlio je pozornicu. I dok je razgovarala iza pozornice, podijelila je da sada ima 2% šanse za preživljavanje, ali u isto vrijeme to je čitavih 2%, nešto za što se treba uhvatiti i biti pozitivna dok se bori.

Njezin nastup bio je podsjetnik možda mnogima od nas da ima puno toga zbog čega možemo biti sretni i kakva je privilegija biti u mogućnosti odabrati ovu sreću.

Nije iznenađenje da je pjesma Nightbirde već zauzela top ljestvice i sada je trenutno prva na američkom iTunesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.