Ne propustite glazbeni spektakl u Zagrebačkoj katedrali – ‘Sjećanje na Gvozdansko’

U petak, 11. siječnja u 18.30 u Zagrebačkoj katedrali održat će se koncert Sjećanje na Gvozdansko 1577./1578.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupit će Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske pod ravnanjem mo Miroslava Vukovojca Dugana. Uz njih nastupit će sjajna mlada sopranistica Josipa Bilić.

Na programu su djela Mihovilića, Bacha, Handela, Faurea, Francka, Dugana i Griega.

Impresivna je to priča o burgu Gvozdansko na Banovini i nemjerljivom junaštvu hrvatskih postrojbi koje su beskompromisno branile od otomanskih osvajača taj iznimno vrijedni hrvatski burg s rudnicima i kovnicom novca iz koje se financirala obrana Mađarsko-hrvatskog kraljevstva. Puno više o toj cijeloj epizodi imat ćete prilike čuti na samom koncertu kad ćemo vam između glazbenih brojeva malo i pričati i upoznati vas o samoj bitci. Gvozdansko kao i susjedni Zrin nalaze se na Banovini blizu Dvora na Uni, Hrvatske Kostajnice i Gline. Potrebna im je hitna obnova i revitalizacija kako bi naš hrvatski identitet očuvali u tom dijelu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert se održava u organizaciji Udruge Zvuci tišine, te uz podršku gospodina Damira Borovčaka koji se sustavno bavi i proučava povijest Banovine, Zagrebačke katedrale, njenog rektora prečasnog Josipa Kuhtića i Zagrebačke nadbiskupije.

Posjetite ovaj koncert u petak 11. siječnja u 18i30h i upoznajte se s hrvatskim herojskim epizodama te neprocjenjivom hrvatskom baštinom Banovine.

Ulaz na koncert je slobodan uz dobrovoljne priloge za orgulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.