Nordijski komorni orkestar i Radovan Vlatković za početak festivalske koncertne sezone u Dvoru

Dubrovačke ljetne igre

Festivalsku koncertnu sezonu u Kneževu dvoru otvorit će Nordijski komorni orkestar uz kornista Radovana Vlatkovića nastupom u utorak, 19. srpnja s početkom u 21:30. Na programu koncerta su Idila Blagoja Berse, Persuasion švedske suvremene skladateljice Britte Byström, Koncert za orkestar i rog br. 1 Richarda Straussa te Haffner simfonija i Marš u D-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Dubrovačke ljetne igre
Dubrovačke ljetne igre

Tijekom 25 godina postojanja, Nordijski komorni orkestar je učinio više od bilo kojeg orkestra na promoviranju suvremene švedske glazbe. Aktivno surađuju s mladim skladateljima kao što je Britta Byström, a značajan segment u radu ovog orkestra je i privlačenje nove publike. Stoga su njihovi projekti za djecu ne samo mogućnost zajedničkog muziciranja s mlađim generacijama, već i vitalan dio razvoja vlastitih glazbenika. Od 2011. orkestar surađuje s dvojicom umjetničkih direktora: švedskim dirigentom Johannesom Gustavssonom i svjetski priznatim violinistom Gillesom Apapom. Radovan Vlatković jedan je od najuvaženijih svjetskih umjetnika i majstor svog instrumenta, što festivalskoj publici redovito pokazuje na svojim čestim nastupima na Igrama. Uvijek rado viđen gost na festivalima i koncertnim dvoranama svoje domovine odlikovan je i brojnim nagradama kao Orlando, Milka Trnina, Vladimir Nazor i Ivo Vuljević, Porin za životno djelo, a 2014. proglašen je članom Kraljevske akademije u Londonu.

Ulaznice su dostupne na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži te na lokaciji izvedbe jedan sat prije početka. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr