Nova kampanja 40 dana za život: Počinje procesijom kroz Zagreb, donosi i neke novosti

Foto: 40 dana za život

“Ove jeseni pred Inicijativom ‘40 dana za život’ u Hrvatskoj veliki su iskoraci. Čeka nas jako puno novosti”, najavio je za Hrvatsku katoličku mrežu Ante Čaljkušić, nacionalni predsjednik Inicijative i predsjednik Udruge ‘Hrvatska za život’ koja je već duže vrijeme nositelj gotovo svih njihovih planova, vizija i projekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (VIDEO) Pogledajte najavu filma ‘Neplanirano’ – o bivšoj direktorici Planned Parenthooda koja je postala aktivistica za život

> (VIDEO) Bivša direktorica Planned Parenthooda o kojoj je snimljen film ‘Neplanirano’: ‘Gledala sam kako se dijete tijekom pobačaja izmiče cijevi za sukciju’

> ‘Neplanirano’ i dalje najgledaniji nezavisni film u SAD-u, unatoč opstrukcijama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj 12. kampanji priključila su se dva nova grada, Vrbovec i Zaprešić, tako da će se od 25. rujna u Hrvatskoj u novoj jesenskoj kampanji Inicijative ’40 dana za život’ moći moliti u 32 grada i to na 34 lokacije jer u Zagrebu i Splitu se moli na dva mjesta.

No, jedna od najvažnijih stvari i uistinu velika novost održat će se u Zagrebu i nekim gradovima sudionicima prvoga dana i bit će to još snažnije javno očitovanje naše katoličke vjere ulicama, trgovima i cestama.

„U Zagrebu ćemo 25. rujna jesensku kampanju otvoriti i započeti u 18 sati velikom, svečanom i dostojanstvenom marijanskom procesijom od Kamenitih vrata na Gornjem gradu, preko središnjega trga, Palmotićeve ulice do Bazilike Srca Isusova”, obznanio je Čaljkušić kao i to da će u isto vrijeme marijanska procesija biti održana i u još nekim drugim gradovima sudionicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svete mise, program ne prestaje, već pozivaju sve i na koncert od 20 sati s tradicionalnim i modernim marijanskim pjesmama u čast Blažene Djevice Marije. „Mi ovu kampanju posvećujemo Bezgrešnom Srcu Marijinu i Presvetom Srcu Isusovu, a geslo je ‘Jedno dijete više’”, kaže Čaljkušić.

Uz njihovog, voditelja, duhovnika i savjetnika p. Marka Glogovića, pavlina – koji ove godine u svome apostolatu za nerođene s Udrugom Betlehem obilježava 20. jubilej – podržava ih također jako puno svećenika pa očekuju i u njihovo uključenje u velikoj mjeri u procesijama.

„Ova jesen, ovo vrijeme koje nam dolazi, dragi moji, bit će toliko nabijeno pro-life plodovima i rezultatima da ćemo to jedva moći pratiti. Prožimat će vas i emocije i potaknut će vas da kleknete i raširite ruke i još više vapijete Bogu za prestankom pobačaja u Hrvatskoj”, rekao je Čaljkušić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo, stoga, u Ozlju 14. rujna bit će održan 15. Molitveni sabor za nerođene u 20. godini apostolata za život Udruge Betlehem u Hrvatskoj.

Na blagdan Male Gospe, 8. rujna, pak, u istoj župi Svetice, kod Ozlja, svečano je otvorenje posebnog mjesta namijenjenog bračnim parovima željnima potomstva ‘Nazaretska kućica’, a 25. rujna počinje u Hrvatskoj još jedna ukupno 12 molitvena kampanja ’40 dana za život’ u 32 grada.

Zahvaljujući tom međunarodnom i ekumenskom projektu od 2004. godine u svijetu je spašeno više od 16.000 dječjih života i u molitvi za život je sudjelovalo oko milijun ljudi, a utjecali su na milijune.

U Hrvatskoj se sve više spominje ova tema i raspravlja o opravdanosti pobačaja, tako da su vrlo zapažene u široj javnosti prošle i dvije inicijative Udruge ‘Hrvatska za život’. Obje su se po drugi put održale ovog proljeća: ‘Utrka za život’ i ‘Međunarodna konferencija za život – Život dakle biraj’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.