Nove avanture Kušanovog Koka u kinima od 26. siječnja

Foto: fah

Film “Uzbuna na Zelenom Vrhu”, koji donosi nove avanture Koka, omiljenog dječjeg lika Ivana Kušana, počinje se prikazivati u hrvatskim kinima od 26. siječnja, a riječ je o svojevrsnom prednastavku popularnog filmskog serijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustolovine malog detektiva Ratka Milića, poznatijeg kao Koko, u novom se filmu događaju prije njegova preseljenja u Zagreb, odnosno prije filmova “Koko i duhovi”, “Zagonetni dječak” i “Ljubav ili smrt”, koje je u domaćim kinima dosad pogledalo više od 200 tisuća ljudi.

Režiju novog nastavka serijala potpisuje redateljica Čejen Černić, a scenarij je napisala Hana Jušić, dok je umjetnički supervizor projekta bio Daniel Kušan.

“Uzbuna na Zelenom Vrhu” prati Koka i njegove prijatelje tijekom ljetnih praznika. Sve je idilično dok netko ne počinje pod okriljem noći pljačkati kuću za kućom, odnoseći sve vrijedno što im dođe pod ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada otruju Kokovog i Maričnog psa a policija se ogluši na prijave odraslih, Koko u svom prvom detektivskom zadatku s ostalom djecom odluči uzeti stvar u svoje ruke i razotkriti lopove.

Kao i svi dosadašnji filmovi i novi je nastao prema romanu klasika dječje književnosti Ivana Kušana.

U glavnoj ulozi je Marko Tocilj, a glume još Alex Rakoš, Jan Pentek, Tin Gregorić, Jakov Piljek, Lucija Philips, Sara Čolaković, Toma Serdarević, Dora Bilić, Dijana Vidušin i
Ozren Grabarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor fotografije je Danko Vučinović, montažer Slaven Zečević, skladatelj Dinko Appelt, dizajnerica zvuka Dubravka Premar, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Emina Kušan, a majstorica maske Martina Novaković.

Producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan. Film proizvodi Kinorama, a distribuirat će ga 2i Film.

Razvoj projekta podržali su Hrvatski audiovizualni centar i Program Kreativna Europa – potprogram MEDIA, dok je proizvodnju filma podržao Hrvatski audiovizualni centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.