Okrugli stol 14. studenog: ‘Seksualno zlostavljanje muškaraca u logorima za vrijeme agresije na RH’

Zaklada „Sunčica“ za žrtve ratnog zločina silovanja u Domovinskom ratu organizira Okrugli stol na temu „Seksualno zlostavljanje muškaraca u logorima za vrijeme agresije na RH“. Okrugli stol održat će se u srijedu 14. studenog u 12 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govornici na Okruglom stolu biti će:

Zoran Komar psiholog, predsjednik UO zaklade Sunčica
Daniel Rehak – predsjednik Društva logoraša srpskih koncentracijskih logora
Vlado Radošić- istraživač logora Stara Gradiška
Vladimirka Kraljev – Prava žrtava
Mladen Lončar psihijatar, Hrvatsko iskustvo stradanja
Prof. Heleen Touquet akademski istražitelj,
Thomas Osorio, Univerzitet KU Leuven, Belgija- Istraživanja – seksualno zlostavljanje muškaraca
Žrtva – izostanak potpore društva

Moderatorica Okruglog stola biti će Marija Slišković, upraviteljica zaklade Sunčica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlaganjima je predviđeno sagledati stradanje ali i odnos institucija prema žrtvama nakon prestanka ratnog djelovanja, a postavit će se i pitanje zašto Hrvatska nije podijelila iskustvo vlastitog ratnog stradanja u sprječavanju činjenja zločina u drugim ratovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.