Otkriven spomenik dr. Tuđmanu u Dobranjama

Mještani Dobranja, malenog naselju u Općini Cista Provo (Splitsko-dalmatinska županija), podigli su spomenik u u znak zahvalnosti predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i hrvatskim braniteljima za sve što su učinili za slobodu Domovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nedjeljnoj svečanosti, na kojoj se okupilo cijelo mjesto, saborskom zastupniku (i predsjedniku županijskog HDZ-a) Anti Sanaderu pripala je čast da otkrije spomenik – poprsje u bronci na mramornom postolju s pleterom.

Nakon što je spomenik – djelo akademskog kipara Ante Brčića – blagoslovio don Lovre Žuljević, dugogodišnji župnik ovoga ponosnog mjesta Imotske krajine, Sanader je u svom govoru, u svojstvu izaslanika predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, naglasio da su život, djelo i vizija dr. Tuđmana trajna inspiracija u političkom djelovanju:

“Ni najveći njegovi oponenti ne mogu dr. Tuđmanu osporiti zasluge za uspostavu, obranu i oslobođenje naše države. Lijepa Naša se pod njegovim vodstvom nepovratno oslobodila okova potlačenosti te postala ravnopravna članica europske obitelji i vratila se zapadnoeuropskome kulturološkom krugu kojem i pripada. Svi pokušaji povratka u razdoblje prije 90-ih, u kulturološkom i političkom smislu, neće uspjeti – iz jednostavnog razloga jer je ostvarenje Tuđmanovih vizija postalo temelj političke svijesti hrvatskog naroda”, istaknuo je Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije otkrivanja spomenika, služena je sveta misa za prvoga hrvatskog predsjednika i sve poginule branitelje koju je predvodio katedralni župnik sv. Dujma u Splitu don Tomislav Čubelić.

Osim Sanadera – koji je predvodio izaslanstvo HDZ-a – Dobranje su ove nedjelje pohodili i saborski zastupnik (i načelnik Općine Lovreć) Ante Babić, prvi čovjek naše stranke u Gradu Splitu Petar Škorić, načelnik Općine Cista Provo Božo Ćubić…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.