Otvaranje komunističkih arhiva: Zabava za narod ili civilizacijski iskorak

Foto: Roberta F.

Treći program Hrvatskog radija poziva vas u zagrebačku Knjižnicu Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5., na tribinu Otvaranje komunističkih arhiva: Zabava za narod ili civilizacijski iskorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tribina će se održati 13. travnja u 20 sati.

Hrvatska je među posljednjim europskim državama koja još nije otvorila arhive iz vremena komunizma. Arhivi su u vlasništvu SDP-a, sljednika KPH, bez čijeg pristanka ni povjesničari nemaju uvid u njihov sadržaj. U pripremi je zakon kojim bi se ta praksa zamijenila rješenjima primjerenim demokratskome i civiliziranom društvu, koje je voljno suočiti se s totalitarnim sustavom bivše države.

Dok se iz vrha partije sljednice SKH čuje kako se radi o “zabavi za narod”, glasovi demokracije, društvene odgovornosti i savjesti upozoravaju da je riječ o civilizacijskom iskoraku bez kojega Hrvatska ne može napredovati. O otvaranju komunističkih arhiva na tribini govore Ivan Zvonimir Čičak, Siniša Pavlović, Mario Jareb i Goran Hutinec. Moderator je Boris Havel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.