Papa Franjo izašao iz bolnice i našalio se: Još sam živ!

bolnice
epa10553486 Pope Francis speaks to the press as he leaves the Agostino Gemelli Hospital in Rome, Italy, 01 April 2023. The pope was hospitalized on 29 March following a respiratory infection and was discharged on 01 April. EPA/ANGELO CARCONI

Papa Franjo napustio je u subotu bolnicu Gemelli, nakon liječenja infektivnog bronhitisa. ”Još sam živ!”, poručio je u šali po izlasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni potvrdio je u petak 31. ožujka navečer da se papa Franjo u subotu ujutro vraća u Vatikan iz Sveučilišne bolnice Agostino Gemelli u kojoj je bio na liječenju od srijede, prenosi Vatican News.

Papin liječnički tim je na temelju nalaza od petka i s obzirom na dosadašnji napredak u liječenju respiratorne infekcije odlučio da Sveti Otac može biti otpušten u subotu ujutro.

U priopćenju objavljenom u 20 sati i 20 minuta također se navodi da je Papa u petak poslijepodne primio Presveto Otajstvo, nakon što je neko vrijeme proveo moleći se u kapelici svoje sobe, javlja IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Papa Franjo proveo je mirnu noć u bolnici, osoblje je jako optimistično

Bruni je iznio i dodatne pojedinosti o Papinom posjetu Odjelu dječje onkologije i neurokirurgije. Papa Franjo je tijekom posjeta izrazio zahvalnost za „samopožrtvovnost i duh služenja“ medicinskom osoblju i njegovateljima koji „doprinose ublažavanju tjelesnih bolesti i duševne boli onih koji su svakodnevno pozvani na svjedočenje Kristova križa“.

>Papa Franjo hospitaliziran zbog srčanih smetnji

Osim što je krstio novorođenče Miguela Angela, Sveti Otac je blagoslovio ostale bolesnike, kao i njihove roditelje kojima je darovao krunice, čokoladna jaja i knjižice za djecu Nacque Gesù a Betlemme di Giudea… (Isus je rođen u Betlehemu u Judeji…).

>Vlč. Marko Đurin iz Rima odbacio nagađanja o tome da se papa Franjo povlači s dužnosti

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice potvrdio je i da će Sveti Otac na Cvjetnicu sudjelovati na slavlju mise na Trgu sv. Petra, prenosi isti izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.