Papa Franjo novinarima: ‘Štitite pravo na život, kojeg krše pobačaj i eutanazija te pravo na slobodu savjesti!’

Foto: fah

“Već neko vrijeme svjedočimo zabrinjavajućem trendu u svijetu: osporavanju prava na život, promicanju eutanazije, poricanju društvene jednakosti, nedostatku integracije i kršenju ljudskog dostojanstva i slobode savjesti.”, izjavio je Sveti Otac okupljenim novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo, u srijedu, 4. travnja 2019., primio je izaslanstvo katoličkih i evanđeoskih novinara iz Njemačke te istaknuo važnost medija za promicanje i zaštitu ljudskog života, prenosi zenit.org.

> Google ručno manipulira tražilicom kako bi suzbio pro-life i konzervativne vijesti

“U takvom kontekstu”, podsjetio ih je Sveti Otac “javni mediji su odgovorni za zauzimanje odlučujućeg položaja za očuvanje ljudske slobode.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(FOTO) Za mainstream medije priziv savjesti je ‘uznemirujući problem’: Pogledajte kako izvještavaju o njemu

Sveti Otac zahvalio je novinarima na njihovom djelovanju te molio Gospodina da ih blagoslovi u daljnjem radu.

U nastavku prenosimo u cijelosti tekst papinog obraćanja prisutnima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dame i gospodo,

Zadovoljstvo mi je pozdraviti vaše izaslanstvo, sastavljeno od predstavnika njemačke biskupske konferencije, evanđeoske crkve u Njemačkoj i javnih medija u Njemačkoj, zahvaljujem kardinalu Marxu na riječima koje mi je uputio i u ime gospodina Landesbischofa Heinricha Bedforda -Strom.

Naš susret je izraz živog dijaloga između Crkava i javnog radija i televizije u Njemačkoj. Razgovor stvara razumijevanje, otvara horizonte, a susretanje s drugima stvara prostor za slobodnu i otvorenu razmjenu informacija, mišljenja i analiza. Ohrabrujem vas u svom naporu da osigurate da postoje činjenice, a ne lažne vijesti, objektivnost umjesto glasina, precizna istraživanja, a ne približni članci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već neko vrijeme svjedočimo zabrinjavajućem trendu u svijetu: osporavanju prava na život, napretku eutanazije, poricanju društvene jednakosti, nedostatku integracije i kršenju ljudskog dostojanstva i slobode savjesti. U takvom kontekstu, javni mediji su odgovorni za zauzimanje odlučujućeg položaja za dragocjeno dobro ljudske slobode. I Crkve vas podupiru u ovoj službi, kao Kristova misija, koja je došla među čovječanstvo “da bi imali život”.

Zahvaljujem svima na poslu. Kao novinari stavljate osobu u središte pozornosti, s namjerom da ponudite svoj doprinos kako bi njihov život mogao biti i ostati dostojan življenja. Nadam se da u vašoj službi možda nikada neće nedostajati dobre vijesti koju vrijedi ispričati i koja daje nadu. Neka vas Gospodin prati svojim blagoslovom, Njegovom blizinom u vašem radu. I molim vas, ne zaboravite moliti za mene. Danke”, zaključio je Papa svoje obraćanje novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.