Papa izrazio žalost zbog tragedije Poljaka u Hrvatskoj, poljski biskup pozvao na molitvu…

Foto: epa, Joanna Adamik (wikimedia), fah; fotomontaža: narod.hr

Papa Franjo izrazio je u nedjelju, 7. kolovoza duboku bol povodom teške prometne nesreće na autocesti A4 kod Brezničkog Huma u kojoj su stradali poljski hodočasnici koji su putovali u Međugorje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Włocławski biskup Krzysztof Wętkowski također je uputio izraze sućuti obiteljima stradalih te pozvao na molitvu.

S dubokom sam boli primio vijest o prometnoj nesreći koja se dogodila jučer ujutro u Hrvatskoj. Nekoliko je poljskih hodočasnika koji su putovali u Međugorje poginulo, a više ih je povrijeđeno. Neka Majka Božja zagovara sve njih i članove njihovih obitelji, rekao je Papa u svom obraćanju vjernicima okupljenim na nedjeljnoj molitvi Anđeo Gospodnji na Trgu sv. Petra, prenijela je IKA.

> U autobusu su bila 3 svećenika i 6 časnih sestara: Objavljene snimke izvlačenja olupine
> Organizator hodočašća iz Poljske u Međugorje čiji su sudionici stradali obratio se medijima
> Zagrebački Caritas daje pomoć stradalim Poljacima: Traže se volonteri koji znaju poljski!

U prometnoj nesreći koja se oko 5,40 sati ujutro dogodila u subotu, 6. kolovoza na autocesti A4 u smjeru Zagreba, kada je s kolnika sletio autobus poljskih nacionalnih registarskih oznaka koji je prevozio putnike na hodočašće u Međugorje, stradale su 44 osobe, od toga 12 smrtno, a 32 su ozlijeđene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskup Wetkowski: “Bilo je vjernika iz naše biskupije, nisu svi preživjeli”

Włocławski biskup Krzysztof Wętkowski uputio je izraze sućuti obiteljima žrtava prometne nesreće poljskog autobusa na putu za Međugorje, koja se 6. kolovoza dogodila u Hrvatskoj, objavljeno je na mrežnim stranicama Włocławske biskupije.

Biskup je pozvao da se u crkvama Włocławske biskupije moli za spas duša poginulih, za ozdravljenje ozlijeđenih i utjehu i snagu njihovim obiteljima.

„Jutros nas je zatekla vijest o nesreći poljskog autobusa s hodočasnicima na putu za Međugorje koja se dogodila u Hrvatskoj. Među njima bili su i hodočasnici iz Włocławske biskupije sa svojim svećenikom koji je bio zadužen za duhovno vodstvo“, objavljeno je na mrežnim stranicama Włocławske biskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Završen očevid strašne nesreće, poljsko ministarstvo: Vozilo je bilo ispravno, vozači iskusni
> Poljski ministar zdravstva u Varaždinu, vatrogasac koji je izvlačio mrtve: ‘Bilo je strašno…’
> Nesreća Poljaka na putu u Međugorje: 12 poginulih, Plenković izrazio sućut Moravieckom

„Nakon razgovora sa svećenikom znamo da su hodočasnici bili iz različitih dijelova Poljske. Iz Włocławske biskupije bilo ih je desetero do dvanaestero hodočasnika. Nisu svi preživjeli nesreću“, navodi se na stranicama Włocławske biskupije, a prijevod donosi IKA.

Čim je saznao za tragediju, biskup Wętkowski, uputio je izraze sućuti obiteljima žrtava. Sve ozlijeđene hodočasnike i njihove obitelji grli svojom molitvom. Ujedno poziva da se u crkvama njegove biskupije, napose danas i sutra, moli za spas duša poginulih, za ozdravljenje ozlijeđenih i utjehu i snagu njihovim obiteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.