Papa predvodio obrede Velikog petka

veliki petak

Papa Franjo predvodio je danas u bazilici sv. Petra obrede Velikoga petka. Tijekom obreda Papa se u molitvi prostro pred oltarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac je “anti-bog” ,”veliki starac” koji iza kulisa povlači konce svijeta. Rekao je to u propovijedi propovjednik papinskoga kućanstva, kapucin Raniero Cantalamessa. Podsjećajući na izdaju Jude, koji je prodao Isusa za “trideset srebrnjaka”, osudio je idolopoklonstvo novca kojem društvo i danas robuje. Idolopoklonstvo koje, kako je rekao, stoji iza fenomena kao što su droga, prostitucija, bande, politička korupcija, proliferacija oružja, prodaja ljudskih organa, financijske krize. Judina izdaja – istaknuo je – nastavlja se kroz povijest, a izdan je uvijek On – Isus. On ipak ne napušta čovjeka grešnika već mu nudi oprost kroz sakramenat pomirenja. Zaista, zaključio je Cantalamessa, “Isus zna, jednom kad se pokajemo, sve naše grijehe učiniti ‘sretnim grijesima’. Grijesima kojih se više ne sjećamo osim po božanskoj milosti  i nježnosti koju smo iskusili”.

Papa je ranije danas razveselio malene pacijente rimske bolnice Bambino Gesù, poslavši im 150 čokoladnih jaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.