Papina bijela kapica prodana za 89 tisuća eura

Jedna od bijelih kapica koje nosi papa Franjo prodana je na humanitarnoj dražbi za nešto više od 89.000 eura na eBayu u srijedu kasno navečer, u okviru napora talijanskog televizijskog programa da prikupi novac za katoličku humanitarnu organizaciju u Africi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lipnju papa je darovao odjevni predmet muškarcu koji je stajao u gomili na Trgu sv. Petra a ovaj ga je pak odnio na Iene, zabavni program kojeg emitira mreža Mediaset bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija.

Ponuđena na eBayu za početnu cijenu od 1 eura na kraju je prodana za 89.050 eura. Iene je objavio da će sredstva ići za Soleterre, nevladinu organizaciju koju vode časne sestre misionarke a koja pomaže ženama koje trebaju roditi u Kongu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.