Tko ne vjeruje neka pričeka Milost smrti, a tko ima Dar Vjere njemu dokaz ni ne treba

Davor Pavuna, hrvatski fizičar i izumitelj komentirao je najnovije senzacionalne tvrdnje nekih znanstvenih krugova o znanstvenom otkriću tisućljeća – Zapisi o Bogu i njegovim djelima u nama, ustvrdivši kako ozbiljnom vjerniku koji je primio (ne-materijalni transcedentalni uvid, Dar Vjere) Boga ne treba dokazivati jer ne spada u mjerljive entitete, objavio je glasbrotnja.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Trenutno sam u Moskvi i s brojnim kolegama i ruskim akademicima predajem o zadnjim uvidima o visokotemperaturnoj supravodljivosti i o magnetizmu – vijest nas je sve skupa  zabavila i nasmijala“, rekao je Pavuna ocijenivši kako ozbiljnom vjerniku koji je primio (ne-materijalni transcedentalni uvid, Dar Vjere) Boga ne treba dokazivati jer ne spada u mjerljive entitete.

„Ako nekome  ovo otkriće podari  vjeru utoliko bolje, al svi tzv. nevjernici će iskustveno spoznati Istinu najjasnije i nedvojbeno u trenu tzv. fizičke smrti, a to je jedva za oko  cc. 100 godina, za svakoga, potpuno zanemarivo na skali Zemlje, Svemira i Života, čak i po titoslavskim i resukcionistčkim, materijalističkim (neosvještenim) ‘znanstvenicima'”, rekao je te dodao kako se radi  se o bombastičnoj znanstvenoj „tvrdnji“ koju će vrijeme osporiti ili verificirati.

„Ali to nije esencija. Nije ni toliko važno jer tko ne vjeruje neka se strpi i pričeka Milost smrti, a tko ima Dar Vjere njemu/njoj dokaz ni ne treba“, zaključio je Pavuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znanstveno otkriće tisućljeća – Zapisi o Bogu i njegovim djelima u nama?

Znanstvenici u suradnji s institucijama Human Genome project i Bob Jones University, učinili  su ono što možda najfantastičnije, zapanjujuće otkriće ove, ili bilo koje generacije.

Istražujući do nedavno ono što se smatralo suvišnom informacijom u DNA, tzv. Junk DNA istraživači s WIT-a (Wyoming Institute of Technology) došli su do spoznaje koja znanstveni i cijeli ostali svijet ostavlja potpuno bez daha i bez riječi. Dešifrirajući tamo pojedine dijelove zapisa i koristeći znanja lingvističkih stručnjaka u svom projektu iz zapisa tzv. Junk DNA dobili su u formi staroaramejskog jezika informaciju: “Na prvo svitanje zore, Bog stvori zemlju i nebo“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su radili na razumijevanju i predstavljanju funkcije sekvenci DNA u ljudskom genomu, poznatom kao “junk DNA” (zbog nedostatka poznate uloge), znanstvenici WIT-a napominju da, iako su u nizovima DNK vidjeli rupe koje malo podsjećaju na kodiranje za biološku funkciju, oni nose sličnost s uzorcima ljudskog jezika. Kontakt i uska suradnja s lingvistima i filolozima sa Sveučilišta Bob Jones, WIT je krenuo u analizu i dekodiranje područja Transpozona i Retrotransposona što se činilo kao nagovijest prema ljudskom jeziku.

Profesori lingvistike na Sveučilištu Bob Jones, poznatom po svojoj intelektualnoj strogosti, pokušavali su prevesti dekodirane segmente koje im je pružio WIT. Struktura je posebna, s pokušajem dokazivosti čovjeka u prirodi.

Pronađen je kodni jezik, koji koristi nizove od dvadeset osam nezavisnih vrijednosti, nađen u rasponu učestalosti poznatih pisama. Nizovi nezavisno povezanih vrijednosti zrcale strukturu sastava riječi u ljudskim jezicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jezična i filološka ekipa na Bob Jones-u započela opsežnu usporedbu ‘podrugljivog’ pisma pronađena u “junk DNA” s katalogom svakog zabilježenog ljudskog jezika u nadi da će pronaći slične višejezični teme, tako da mogu početi oblikovati prijevode poruka koje leže skrive u DNK.

Profesori su bili potreseni, ostali sa strahopoštovanjem, kada su otkrili da jedan jezik postoji, i jedan jedini, kojim je moguće izravnao prevesti pandam za sekvencijalnu DNK.

Jezik u “junk DNA” identičan aramejskom Jezik u “junk DNA”, kojeg su znanstvenici već godinama odbacivali kao beskoristan, bio je identičan antičkom aramejskom. Što je još više zapanjujuće, čim su lingvisti počeli prevoditi kod unutar ljudskog genoma, otkrili su da su dijelovi pisma sadržana u njemu, nevjerojatno blizu u sastavu stihova koji se mogu naći u Bibliji. A s vremenom su tamo pronašli izravne biblijske citate.

Na ljudskom genu PYGB, Phosporomylase glikogen, nekodirajući transposon, posjeduje jezični slijed koji se prevodi kao “Na prvom počinku dana, Bog, stvori nebo i zemlju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je u zapanjujućoj sličnosti s Pos 1:1 “U početku Bog je stvorio nebo i zemlju”. Gen Bmp3 ima retrotransposon slijed koji se prevodi u poznatoj poslanici 1 Kor 06:19 “Zar ne znate da je vaše tijelo hram Duha Svetoga, koji je u vama, koga ste primili od Boga? Niste sami”. To se ponavlja iznova i iznova tijekom cijelog niza ljudskog DNK: ugrađen ekvivalentni genetski kod drevnog Aramejca koji izgleda, kao da se prevodi kao Božja riječ svom narodu.

Matthew Boulder, glavni lingvist za projekt i profesor primijenjene znanosti stvaranja, na Sveučilištu Bob Jones, izjavio je: “Što se tiče dokaza – tu je, te je ovo, po mome mišljenju, neporecivo. Sama riječ Božja, elegantno utkana u naša tijela i duše, je jasna kao dan. A ljepota ovoga, da bi Bog položio riječi istine u našim bićima, pokazuje svoju ljubav i čudesa”.

Znanstvenici na W.I.T. čekaju replikaciju vlastitih istraživanja i vađenje sekvenciranja “junk” DNK-a i verifikaciju prijevoda na aramejski iz neovisnih izvora, prije nego što se krene naprijed u proces potpune revizije dosadašnjeg i oslobađanja naših ukupnih istraživanja i otkrića do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.