Pet koncertnih ciklusa u novoj koncertnoj sezoni Muzičke akademije

Foto: Thinkstock

Nova koncertna sezona Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu ljubiteljima glazbe ponudit će pet koncertnih ciklusa, jednu opernu premijeru u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu te dva velika koncertna projekta u sklopu koncertnog ciklusa Lisinski subotom, priopćeno je u utorak iz Muzičke akademije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz najdugovječniji ciklus studentskih koncerata “Virtuoso”, koji se organizira 17. godinu za redom, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa održat će se ciklusi koncerata “Vivat academia”, “Vivant professores” i “Mozart – sonate za klavir”, a u dvorani Vaclav Huml drugu godinu zaredom održat će se orguljski festival “Anabasis” održava se u dvorani Vaclav Huml.

Ciklus studenata Muzičke akademije “Virtuoso” počinje koncertom “Suveniri Francuske i Rusije” u subotu, 18. studenoga.

Prvi koncert iz ciklusa “W.A. Mozart” na rasporedu je u ponedjeljak 16. listopada, dan poslije, 17. listopada počinje ciklus “Vivant profesores”, a ciklus “Vivat Academia” počinje u srijedu, 22. listopada. Orguljski festival Anabasis počinje u utorak, 24. listopada koncertom “A modo galante”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncertni projekti “Harmonija disonance” i “Glazba sfera” 4. studenoga, odnosno 14. travnja, u Lisinskom te Mozartova opera “Così fan tutte” u sklopu pretplate opere HNK-a zaokružuju bogatu i zanimljivu koncertnu ponudu Muzičke akademije s više od 200 koncerata i produkcija, koja postaje generator glazbenih događanja u gradu Zagrebu i jedan od vodećih organizatora koncertnog života u Republici Hrvatskoj, ističe se priopćenju.

Novost koncertne sezone je i pretplatnička kartica koja objedinjuje 20 koncerata ciklusa “Vivat academia”, “Vivant professores” i “Mozart – sonate za klavir”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.