Plenković s izaslanstvom HBK: ‘Predanost Vlade u provedbi međunarodnih ugovora sa Svetom Stolicom’

Zagreb, 14.10.2019.- Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s Stalnim vijećem HBK.Na slici Hranić,Josip Bozanić,Andrej Plenković i Gordan Jandroković.foto HINA/ Tomislav PAVLEK/tp

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u posjet predstavnike Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskupa zadarskog i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimira Puljića, nadbiskupa zagrebačkog i kardinala mons. Josipa Bozanića, nadbiskupa đakovačko-osječkog mons. Đuru Hranića, biskupa porečkog i pulskog mons. Dražena Kutlešu te biskupa hvarskog i generalnog tajnika Hrvatske biskupske konferencije mons. Petra Palića, priopćeno je iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku je sudjelovao i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, a uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministar države imovine Mario Banožić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

> (VIDEO) Hasanbegović o reviziji ugovora sa Svetom Stolicom: ‘Mrak Taritaš je dala priliku HDZ-u da se prikaže u svjetlu lažnih demokršćana’

> Nove manipulacije: Ne, “Vatikanski ugovori” nisu sklopljeni s “drugom državom” i nisu “antisuverenistički”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (VIDEO) Dr. sc. Mikić o traženju revizije ugovora sa Svetom Stolicom: ‘Ovo je borba ljevice za glasačko tijelo koja će najviše koristiti HDZ-u’

Sastanak je protekao u konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi, a sugovornici su razmotrili aktualna društvena zbivanja te trenutno stanje suradnje hrvatske Vlade i Katoličke Crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je predanost Vlade u provedbi međunarodnih ugovora sa Svetom Stolicom te se osvrnuo na rad Mješovite komisije Hrvatske biskupske konferencije i Republike Hrvatske.

Predstavnici Hrvatske biskupske konferencije izrazili su zadovoljstvo sastankom te važnost kontinuiranog dijaloga s Vladom i resornim ministarstvima na brojnim društvenim područjima.

Pozitivnim su ocijenili napore Vlade na stvaranju uvjeta za opći gospodarski i društveni napredak, društveni optimizam te uključivo ozračje u hrvatskom društvu, izrazivši spremnost Katoličke Crkve da nastavi tome davati svoj doprinos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.