Plenković uputio sućut u povodu smrti akademika Franje Šanjeka

Foto: snimka zaslona

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u subotu izraze sućuti dominikanskom provincijalu fra Slavku Sliškoviću u povodu smrti hrvatskoga povjesničara, akademika Franje Šanjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku uglednoga hrvatskog povjesničara i dominikanca, akademika Franje Šanjeka. Akademika Šanjeka, jedinoga svećenika među redovitim članovima HAZU, hrvatska će znanost pamtiti po iznimnom doprinosu hrvatskoj crkvenoj povijesti u europskom kontekstu, ulozi Crkve u povijesnim zbivanjima u Hrvatskoj u 19. i 20. stoljeću, a posebno hrvatskoj medievalistici”, naveo je premijer Plenković u izrazima sućuti koje je poslao u ime hrvatske Vlade i osobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.