Počeli 23. Dani Josipa i Ivana Kozarca

Foto: facebook

Polaganjem vijenaca na grobove Josipa i Ivana Kozarca te na grob Miroslava Slavka Mađera na Gradskome groblju u Vinkovcima, u četvrtak su započeli 23. dani Josipa i Ivana Kozarca, književno-znanstvena manifestacija utemeljena s ciljem valoriziranja i promoviranja zavičajne književnosti i tradicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kavani Aurelia u 18 sati bit će predstavljena knjiga Ivana Sučića – Suleta “Unutra”, a potom u istom prostoru održan Hommage Ivo Fici (1927.-1987.) koji zajednički priređuju Građansko društvo “Moji Vinkovci” i Festival glumca.

Sudionici ovogodišnjih Dana Josipa i Ivana Kozarca među kojima se nalaze brojni hrvatski književnici i teoretičari književne riječi u petak će u školama Vukovarsko-srijemske županije održati “Žive kapitale”, dok će se u 15 sati u Gradskoj vijećnici održati dodjela književnih i znanstvenih nagrada “Josip i Ivan Kozarac”.

Foto: facebook

Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena pjesnikinji, prozaistici i jezikoslovki iz Petrovaradina Jasni Melvinger. Knjigom godine u književnosti proglašena je “Posljednja predaja” Nikole Đuretića iz Zagreba, a u znanosti “U osječkom Nutarnjem gradu” Helene Sablić Tomić iz Osijeka. Povelje uspješnosti dobit će Julijana Adamović, Tanja Belobrajdić, Mateja Jurčević, Đurđica Stuhlreiter i Ružica Pšihistal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manifestacija završava u subotu tradicionalnim Jutrom poezije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.