Preminuo dosad najbliži živi rođak Nikole Tesle, William Terbo, također izumitelj

Foto: fah

Najbliži živi rođak Nikole Tesle, William Bill Terbo, unuk Tesline starije sestre Angeline, preminuo je 14. kolovoza u svojoj kući u New Jerseyu u dobi od 89 godina, objavili su danas mediji pozivajući se na izvore bliske obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wiillam Bill Terbo rođen je 10. travnja 1930. u Detroitu, bio je izumitelj i danas su automobilski mjenjači bazirani na jednom od njegovih izuma.

10. srpnja 1856. Nikola Tesla – velike misli hrvatskog genija

Nikola Tesla imao je brata Danu i tri sestre, Milku, Angelinu i najmlađu Maricu, a Terbo je unuk Tesline starije sestre Angeline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Angelina se udala za Nikolu Trbojevića s kojim je imala petero djece, trojicu sinova i dvije kćeri. Svi su bili fakultetski obrazovani, a četvero ih je nosilo titulu doktora znanosti. Angelinin sin, Nikola Trbojević bio je Terbov otac.

Poslije diplome, nakon 1973. pa sve do mirovine, radio je u Los Angelesu u području svemirske i raketne industrije.

Sa suprugom Bojanom je bio angažiran na promicanju života i djela Nikole Tesle, piše Tanjug, podsjećajući kako je Terbo bio čest sudionik međunarodnih skupova posvećenih svojem praujaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.