Preminuo glazbeni velikan Arsen Dedić

Glazbeni velikan Arsen Dedić preminuo je u 78. godini života. Došlo je do multiorganskog zatajenja, jednostavnije rečeno, zatajili su mu svi vitalni organi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih dana nije bilo dobrih vijesti o zdravstvenom stanju legende hrvatske glazbene scene. Kritično je bio nakon što je zbog sepse prije više od dva tjedna primljen na intenzivnu njegu Interne klinike KBC-a Zagreb. Dogodilo se to nakon što mu je ugrađena proteza kuka u Krapinskim Toplicama.

Već i prije operacije bilo je jasno da je izložen većem riziku od infekcije s obzirom da mu je ranije presađena jetra, te je primao imunosupresive. Na KBC Rebro je primljen s evidentnim pokazateljima jakoga infekta, a bio je gotovo bez svijesti kad je prebačen na intenzivnu njegu interne klinike. Napravljena mu je pretraga CT, te je pronađeno žarište infekcije na otečenoj nozi, koja je bila izvor sepse.

Nažalost, ovo je bio još jedan u nizu zdravstvenih problema u zadnjih desetak godina s kojima se bori Arsen Dedić. Glazbenik je godinama na Rebro dolazio na kontrole jer je 2004. godine u Padovi presadio jetru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.