Prof. Jurčević kod Dujmovića: Jesu li austrijske vlasti pod utjecajem srpskog lobija ove godine zatezale s davanjem dozvole za okupljanje na Bleiburgu?

Foto: snimka zaslona

Na HTV 1, večeras u 21:15, u emisiji “Iza zavjese” Tihomira Dujmovića gostuje prof. Josip Jurčević koji će odgovoriti na pitanje jesu li austrijske vlasti pod utjecajem srpskog lobija ove godine zatezale s davanjem dozvole za okupljanje na Bleiburgu? Tko će ove godine tamo govoriti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom da po pravilima HTV-a, za vrijeme predizborne kampanje u političkom talk show programu nije moguće ugostiti niti jednog političara koji se nalazi na izbornoj listi, ovaj tjedan će emisija „Iza zavjese“ biti posvećena komemoraciji na Bleiburgu i temama oko toga.

Nakon što su austrijske vlasti zabranile koncert Marku Perkoviću Thompsonu stižu informacije da je bilo problema ove godine i sa izdavanjem dozvola za komemoraciju na Bleiburgu te će se emisija otvoriti ovom temom. Kakve su današnje posljedice bleiburške tragedije, što je do sada neupitno povjesničarski utvrđeno o tom najvećem pokolju Hrvata u povijesti, kako to da nam je dobar dio istine o masovnim likvidacijama morao otkriti jedan slovenski povjesničar, što je sporno u zakonu o arhivima, kakva su tu strana iskustva, zbog čega Ured za istraživanje žrtava komunizma nije u funkciji niti danas, kako gleda na sastav i dosege povjerenstva za suočavanje sa prošlošću, te koja je krajnja pozadina i ambicija srpske pravoslavne crkve u problematizaciji blaženog Alojzija Stepinca, pitanja su na koja ćemo večeras čuti odgovore od prof. Josipa Jurćevića.

Repriza emisije je u četvrtak, u 15:15 sati na HTV 4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.