Proslava Papinog dana u Zagrebu 13. ožujka

Križarska organizacija u petak 13. ožujka 2015. u 19.30 sati organizira svečanu akademiju povodom proslave drugoga Papinog dana pape Franje u Zagrebu u dvorani Vijenac, Kaptol 29a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plakat_Papin_Dan_2015

Na ovogodišnjoj akademiji će sudjelovati uvaženi predavači sa sljedećim temama:

prof. dr. sc. Stjepan Baloban: Pontifikat pape Franje: Zašto se opiremo promjenama „odozgo“?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubravka Beljan: Papin dan od Ivana XXIII. do pape Franje kroz svećeništvo mons. Marijana Radanovića

Svojim zanimljivim glazbenim izričajem ovu akademiju upotpunit će Tamburaški sastav bogoslova. U pozivu su istaknuli kako im je želja da se akademijom već kod mlađih naraštaja njeguje ljubav prema Svetom Ocu i upućuje na Papin primjer svakodnevne ustrajnosti u apostolskom nasljedovanju Isusa Krista.

Prošlih godina Križarska organizacija je organizirala svečane akademije povodom proslave Papinog dana u Zagrebu u dvorani Vijenac na Kaptol 29a. Na akademiji su tih godina sudjelovali uvaženi gosti predavači kao što su dr.. sc. Ivan Golub, profesor emeritus, prof. dr. sc. Božidar Nagy, D.I., mr. sc. don Damir Stojić, prof. dr. sc. Tonči Matulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Križari još od 1920-ih godina pa sve do danas uvijek nastoje prigodno obilježiti Papin dan u široj katoličkoj javnosti, po uzoru na našeg duhovnog utemeljitelja bl. Ivana Merza, kako bi svjetlost Rimskog Svjetionika mogla doći do svakog vjernika, ali i šire. Slavljenje Papinog dana ima svoj temelj u danu kada jedan Papa koji je izabran za Petrova nasljednika, stoga se Papin dan pape Franje slavimo 13. ožujka.

Proslavu Papina dana u Hrvatsku je uveo duhovni utemeljitelj Križarske organizacije, blaženi Ivan Merz, iz iznimne ljubavi i poštovanja prema Svetom Ocu i u čemu nam je neizmjeran uzor. Prva proslava Papinog dana u Hrvatskoj je održana 1928. godine, a nakon Merčeve smrti Križari nastavljaju sa svečanim proslavama i uvijek nastoje prigodno obilježiti Papin dan.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.