Prva nagrada dokumentarnome filmu o Kostelićima u SAD-u

Dokumentarni film o skijašima Janici i Ivici Kostelić “Gnothi Seauton (Upoznaj sebe)” autora Brune Kovačevića, rukovoditelja Produkcijskoga odjela Sport na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), osvojio je prvu nagradu Gold Remi Award na međunarodnome festivalu dokumentarnoga filma Worldfest u Houstonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji je sudjelovalo više od 600 filmova iz 33 države, a film Brune Kovačevića natjecao se u kategoriji stranoga dokumentarnog filma. Gnothi Seauton bio je jedini sportski dokumentarni i jedini hrvatski film na festivalu, priopćila je u nedjelju Hrvatska radiotelevizija. Redatelj je filma Ranko Varlaj, a montažer Robert Petrinec. Producent je agencija za tržišno komuniciranje Real grupa, koproducent Hrvatska radiotelevizija.

„Lijepo je bilo predstavljati Hrvatsku u Houstonu i pobijediti u velikoj konkurenciji. Drago mi je da ova naša velika priča o obitelji Kostelić ne poznaje granice i da ljudi veoma emotivno na nju reagiraju neovisno o kojemu se dijelu svijeta radilo“, rekao je Bruno Kovačević nakon dodjele nagrada.

Direktor festivala Hunter Todd tijekom svečane dodjele nagrada istaknuo je da je priča o hrvatskim skijašima nevjerojatna i da će poslužiti kao nadahnuće mnogima u svijetu. „Smatram da film ima svijetlu budućnost jer motivira i ohrabruje“, rekao je Hunter Todd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumentarni film Gnothi Seauton govori o trnovitome putu i sportskim trijumfima obitelji Kostelić. Prvi su kadrovi filma snimljeni kad je Janica Kostelić imala samo osam godina, a posljednji nakon Zimskih olimpijskih igara 2014. godine u Sočiju, na kojima je Ivica Kostelić četvrti put osvojio srebrnu olikmpijsku medalju, navodi se u priopćenju. Film je svjetsku premijeru imao u veljači ove godine u jednome od najpoznatijih kina na Beverly Hillsu.

Worldfest je najstariji festival dokumentarnoga filma u Sjedinjenim Američkim Državama i jedan od utjecajnijih u svijetu. U 49 godina njegova postojanja, na tom su se festivalu natjecali Steven Spielberg, braća Cohen, Ridley Scott, George Lucas, David Lynch, Oliver Stone, Brian de Palma i brojni drugi, a ove godine u kategoriji domaćeg dokumentarnog filma i Harrison Ford.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.