Prvi put u Hrvatskoj održava se međunarodna konferencija katoličkih televizija

Međunarodni susret najveće globalne katoličke medijske mreže u svijetu i katoličkih televizija podružnica – EWTN (Eternal Word Television Network), održat će se od 11. do 13. rujna u duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u naselju Lužnica kod Zaprešića, najavljeno je u nedjelju iz zagrebačkog Laudato TV-a, domaćina skupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodnu konferenciju katoličkih televizija otvorit će u srijedu, 12. rujna, mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK), mr. Michael Warshaw, predsjedavajući EWTN-a i savjetnik u vatikanskom Tajništvu za komunikaciju te Ksenija Abramović, direktorica Laudato TV-a.

Na konferenciji sudjeluju predstavnici EWTN-a iz SAD-a, Velike Britanije, Irske, Poljske, Njemačke, Italije, Skandinavije, Ukrajine te predstavnici katoličkih televizija: Bonum TV (Mađarska), TV Lux (Slovačka), TV NOE (Češka), Telewizja Republika i Poland Daily, Bon-TV (Poljska) i Exodus TV (Slovenija).

Laudato TV domaćin je tog značajnog svjetskog susreta koji okuplja direktore, vlasnike i producente katoličkih televizija iz trinaest zemalja svijeta, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna konferencija katoličkih televizija dosad se održala u Ostrawi, Bratislavi i Budimpešti, a na ovoj četvrtoj konferenciji u Hrvatskoj očekuje se dosad najveći broj sudionika.

Taj je susret ujedno i promocija zemlje domaćina, pa će direktorica Laudato TV-a Ksenija Abramović sudionicima dodatno predstaviti baštinu, kulturu i ljepote Hrvatske, ističu iz Laudato TV-a.

Među sudionicima konferencije je i otac Leo Patalinghug čija emisija se emitira na Laudato televiziji zadnje dvije godine. Dogovoreno je i snimanje četiri emisije u Zagrebu i Zadru za EWTN, a cilj je predstaviti hrvatsku sakralnu tradiciju i kulturu te prirodne ljepote, što je ujedno i poticaj razvoju hodočasničkog turizma. Te će emisije imati višemilijunski doseg gledatelja diljem svijeta posredovanjem EWTN-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EWTN Global Catholic Network djeluje 37 godina i najveća je mreža vjerskih medija na svijetu. Jedanaest televizijskih kanala EWTN-a emitiraju se na više jezika 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, pokrivaju više od 275 milijuna televizijskih kućanstava u više od 145 zemalja.

EWTN mreža također uključuje radijske postaje, najveću katoličku web stranicu u SAD-u, tiskane novine, katoličku informativnu agenciju Catholic News Agency te EWTN Publishing u izdavaštvu knjiga.

Laudato TV kao obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima s emitiranjem je počela na Božić 2015. godine na kablovskim platformama. Zemaljsku platformu za digitalnu regiju D44-46 na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Karlovačke županije dobila je godinu dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.