Sastanak inicijalne skupine za organizaciju 11. Susreta hrvatske katoličke mladeži s kardinalom Josipom Bozanićem

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

U prostorijama Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, u petak 21. rujna 2018. godine, pod predsjedanjem zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića održan je sastanak inicijalne skupine za organizaciju 11. Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se 2020. godine održati u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na susretu kojem su nazočili pomoćni biskupi zagrebački mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Valentić i predstojnici drugih pastoralnih ureda te više župnika i župnih vikara, razmotrena su pastoralna i organizacijska pitanja Susreta. Razgovaralo se o prijedlozima za termin Susreta te o njegovu geslu i logotipu. Na sastanku je zaključeno da će ova pastoralna godina biti posebno posvećena pastoralu mladih kao daljnja priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 2020. godine u Zagrebu.

Kardinal Bozanić susreo se s mitropolitom Porfirijem

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u petak 21. rujna 2018. godine s gospodinom Porfirijem Perićem, pravoslavnim mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret se održao u prostorijama Srpske pravoslavne opće gimnazije „Kantakuzina Katarina Branković“ u Zagrebu.

Bio je to jedan od redovitih susreta tijekom kojeg je razmotreno više pitanja koja se tiču odnosa Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.